Hlavní obsah

Do Malostranské besedy na Kafe a cigárko s Marií Doležalovou

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 6. prosince zaplní pražský klub Malostranské besedy fanoušci známé herečky a blogerky Marie Doležalové. Ta zde zábavnou formou a v pohodové atmosféře scénického čtení představí svou knihu Kafe a cigárko, která vychází z jejího dlouholetého blogování. Večer začíná ve 20.30 hodin.

Foto: Marie Doležalová, Kafé a cigárko
Článek

Jedno křeslo, jeden stolek, jedna kniha a 90 minut čtení a povídání se samotnou autorkou. Takové bude Kafe a cigárko v Malostranské Besedě. Marie Doležalová několik let vedla čtenářsky úspěšný blog, který poodhaloval podsvětí hereckého světa. Její historky vyšly v loňském roce formou knihy a dostaly se i na jeviště. Čtenáře i diváky baví a to z jednoduchého důvodu – autorka je vypráví s vtipným nadhledem a umí si udělat legraci sama ze sebe.

Marie Doležalová je česká herečka, bloggerka a absolventka Pražské konzervatoře. Po dobu studia hrála v představeních Divadla Konzervatoře a poté byla členkou souboru Strašnického divadla. Před kamerou se poprvé objevila v televizní pohádce Lojzička je číslo Jaroslava Hanuše (2006), ve filmu debutovala v roli Išky v Pusinkách Karin Babinské (2007). Hrála také v několika televizních seriálech. Je členkou hudební skupiny Olats otesoc, jejíž základ tvoří spolužáci z konzervatoře. Nyní je členkou souboru Divadla Na Fidlovačce.

Blog Kafe a cigárko, ze kterého kniha vychází, získal Literu za blog roku v rámci cen Magnesia Litera 2015. Kdo blog ani jeho knižní formu nečetl, nebo je naopak zná a chtěl by se samotné Marie Doležalové na něco zeptat, chystaný večer je ideální příležitost.

Reklama

Výběr článků

Načítám