Hlavní obsah

Do Křižan zavítá Věra Martinová, z herců Ondřej Vetchý nebo Simona Stašová

Novinky, Klára Hrušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Program festivalu Křižanské léto je plný kulturních lákadel. Jedním z nich je komedie Vězeň z Druhé Avenue, v hlavních rolích se Simonou Stašovou a Kamilem Halbichem. Další velkolepou událostí je koncert Věry Martinové s kapelou. Letošní ročník Křižanského léta zakončí úspěšná komedie Prachy!!!

Foto: Klára Hrušková

O Lásce (J. Krausová, K. Roden). Toto představení se již v rámci Křižanského léta 2018 uskutečnilo.

Článek

Festival Křižanské léto má za sebou štafetu akcí, které byly, kromě komedie O lásce s Janou Krausovou a Karlem Rodenem, hudebně zaměřené. Avšak všechny bez výjimky měly mimořádně pozitivní ohlasy. Návštěvníci festivalu si užili vystoupení houslisty Pavla Šporcla, koncert Michala Prokopa se skupinou Framus Five a před pár dny také koncert Františka Nedvěda s kapelou Tie Break.

A konečně k tomu, co se v Křižanech následující měsíc teprve uskuteční. Pro ty, co se chtějí o prázdninách pořádně pobavit, je tu v pátek 10. srpna v 19:30 připravena slavná americká komedie Vězeň na Druhé Avenue od Neila Simona.

Simona Stašová spolu s Kamilem Halbichem v roli manželů Edny a Mela Edisnových žijí ve výškovém domě v New Yorku, když se jednoho dne pokazí vše, co se dá. Jsou vyhozeni z práce, jejich byt je vykraden, nejede výtah a neurvalí sousedé strkají nos do jejich věcí. Divadelní hra plná vtipných scén o pomíjivosti moderních technologií a křehkosti člověka jako takového. Simona Stašová se na křižanské pódium postaví již druhým rokem a očekáváme, že letošní komedie bude stejně tak úspěšná jako ta minulá.

Na scéně Křižanského léta vystoupí také nejúspěšnější country zpěvačka Věra Martinová, a to 16. srpna. Koncertní program s názvem Jako dřív, jehož písně na festivalu zazní, obsahuje ty nejlepší hity za posledních 30 let její sólové dráhy a zachycuje hudební, ale i životní poměny interpretky. Dál jen vejdi, Ó pane náš, Nebe, peklo, ráj a mnohem více posluchači budou moci slyšet ve čtvrtek v 19:30. Přidanou hodnotou celého dění bude nebe nad hlavou a skvělá letní atmosféra.

Festival završí komedie anglického dramatika Raye Cooneyho, jejíž název Prachy!!! přesně napovídá tématu hry. Hlavní hrdina v den svých narozenin nalezne kufřík plný peněz a donese ho domů, kde se zrovna koná oslava. Namísto oslavence se hlavním bodem večera stává právě tento kufřík, díky kterému se všichni účastníci zamotají do jedné velké zápletky. Vtipné dialogy v kombinaci se skvělým výkonem Vandy Hybnerové a Ondřeje Vetchého si mohou diváci přijít užít ve čtvrtek 6. září.

Tímto představením pak festival Křižanské léto 2018 končí, avšak jen v místě konání, ve vzpomínkách si ho jistě všichni návštěvníci budou moci užívat nadále.

Reklama

Výběr článků

Načítám