Hlavní obsah

Do Hradce Králové putují tři tituly Mistrů republiky SUT ČR ve společenských tancích

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní svátek byl v pardubickém Atrium Palace svátkem tance. Ve zdejším kongresovém centru se konalo Mistrovství SUT ČR Hobby Dance a Figurálního valčíku. Soutěž se konala pod záštitou Miluše Horské, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR. Bojovat o tituly přijelo několik desítek párů z celé ČR.

Foto: Martin Němec

Mistrovský pár Daniil Peleshkey a Martina Nela Němcová

Článek

V kongresovém sále se úderem desáté začalo a bez přestání vydrželo tančit až do pozdních odpoledních hodin. Tanečníci dětských, juniorských, dospělých i seniorských párů sváděli boje o co nejlepší umístění v semifinálových i finálových kolech.

Ve víru valčíku, polky, standardních i latinských melodií se divákům nabízelo to nejlepší, co je pod Svazem učitelů tance ČR (SUT) v roce 2018 k vidění. Příprava tanečních párů na mistrovskou soutěž trvá celý rok, některé páry trénují i pětkrát týdně a o víkendech pak sbírají body do celorepublikového žebříčku.

V úterý si v Pardubicích, jako první z Východočechů, vytančili titul Mistra ČR v kategorii Junioři I., v latinskoamerických tancích, hradecký taneční pár Samuel Pavel a Kateřina Holzknechtová. Vzápětí hned dva tituly Mistra ČR za kategorii Junioři II. přidal pár Martina Nela Němcová a Daniil Peleshkey, oba páry tančící v barvách TŠ TAK DANCE KROK Hradec Králové majitele Tomáše Chmela.

Po loňském mistrovském a vicemistrovském titulu, tak Dan s Martinou obhájili mistrovský titul a přidali k němu ještě jeden. Samuel s Kateřinou, loňští vicemistři, si letos vytančili ve starší kategorii svůj vysněný titul v latinskoamerických tancích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám