Hlavní obsah

Do akce Movember se zapojila také Uherskohradišťská nemocnice

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Movember je celosvětová charitativní akce, která kromě snahy získat finanční prostředky zároveň upozorňuje na prevenci rakoviny prostaty. Symbolem akce se stal knír, který si muži nechávají růst až do konce listopadu. Letos poprvé se do Movemberu zapojila i Uherskohradišťské nemocnice.

Foto: Irena Bucharová
Článek

Oddělení klinické biochemie v UHN nabízí celý listopad zájemcům zdarma a bez lékařského doporučení vyšetření PSA (prostatického specifického antigenu), které je běžně placené.

„Chceme zvýšit povědomí o této problematice, poukázat na neinvazivní metodu vyšetření a prevencí podpořit včasný záchyt možného onemocnění. Výsledek vyšetření má pacient k dispozici ještě ten den,” uvedla primářka oddělení klinické biochemie Uherskohradišťské nemocnice Ing. Bronislava Rozhonová.

Zájem mužů o tuto akci je obrovský, za první týden se přišlo nechat vyšetřit zhruba 70 lidí.

„Překvapilo mě, že převažují mladí muži kolem čtyřicítky. Čekala bych větší iniciativu i ze strany starších mužů,” konstatovala Bronislava Rozhonová.

Reklama

Výběr článků

Načítám