Hlavní obsah

Dny zámecké kuchyně chystají v Hořovicích

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 3. - 4. a 9. - 11. září mohou zájemci opět navštívit hořovickou zámeckou kuchyni, kde to bude vonět pokrmy připravovanými podle starých zámeckých jídelníčků. Připravena bude i speciální komentovaná prohlídka se zaměřením na gastronomii na panských sídlech.

Foto: Libor Knížek

Dny zámecké kuchyně 2016 na zámku v Hořovicích

Článek

U příležitosti EHD 2016 (Dnů evropského dědictví) proběhne na zámku v Hořovicích tradiční a mezi návštěvníky oblíbená akce Dny zámecké kuchyně. Zámecká kuchařka paní Nora připraví pokrmy podle dochovaných zámeckých jídelních lístků, kdy již jejich libá vůně vás nenechá v klidu.

Při speciálních prohlídkách zaměřených na gastronomii získáte vědomosti nejen o tom, jak správně prostřít k odpolednímu čaji, ale například obdržíte recept na pivní polévku pro šestinedělky.

Prohlídka povede kolem jídelního výtahu, malé jídelny se snídaní, knihovny a ložnice, salónu s ukázkou nápojového skla, velké jídelny s bohatou slavnostní tabulí, oválné knihovny s ukázkou stolování v přírodě, herny a dále modrým salónkem s ukázkou teplých nápojů do ložnice s prostřeným postním stolem.

Prohlídka s odborným výkladem o stolničení potrvá zhruba 90 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám