Hlavní obsah

Dívka byla na hodině tělocviku, mezitím přišla o šperky za 36 tisíc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že se do školy a na hodiny tělocviku nemají nosit drahé věci, se přesvědčila studentka vyšší odborné školy v Liberci. Do šatny si odložila kromě oblečení, prsten s diamantem za 30 tisíc korun a další šperky, které po hodině v šatně již nenašla.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Jako před každou hodinou tělocviku se šla studentka vyšší odborné školy v úterý 17. dubna převléct do šatny, kde si také nechala své věci. Po odchodu všech dívek byla šatna uzamknuta. Během hodiny se ale do šatny dostal nezvaný zloděj, který studentku připravil o všechny její cennosti.

A že to nebyly obyčejné cennosti, dokládá jejich výčet, který uveřejnila policie. Mezi odcizenými věcmi byl prsten s diamantem za třicet tisíc korun, prsten ze žlutého zlata s bílým kamenem za zhruba čtyři tisíce korun a řetízek ze sedmnáctikarátového zlata za dva tisíce korun. Škoda se vyšplhala na 36 tisíc korun.

Policisté, kteří případ vyšetřují, sami přiznávají, že nerozumí tomu, proč si dívka tak drahé šperky brala do školy a navíc do šatny. Šperky mohla nechat doma nebo alespoň je uschovat u učitele. Policisté tak budou zkoumat nejen, jak se neznámý pachatel do šatny dostal, ale také zda byla šatna opravdu uzamčena.

„Tomu, kdo šperky odcizil, hrozí v případě objasnění události obvinění z přečinu krádeže a až dvouletý trest odnětí svobody,“ konstatovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Výběr článků

Načítám