Hlavní obsah

Dívčí válka v Horních Beřkovicích

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hornobeřkovickém Multicentru mohou zájemci ve čtvrtek 27. března od 19:30 zhlédnout divadelní hru Dívčí válka, v nastudování pražského Divadla Artur.

Foto: Dagmar Stehlíková
Článek

Legendární komedie Františka Ringo Čecha Dívčí válka se za dobu své existence dočkala velkého množství repríz. V hornobeřkovickém Multicentru  přichází k divákům v novém zpracování, které však zároveň ctí originál.

Dozajista Jiráskovy Staré pověsti české zná každý z nás. Ovšem ne všechno, co Alois Jirásek napsal, musí být pravda! A tudíž vskutku úsměvný pohled do historie starých Čechů z pera Františka Ringo Čecha vyvrací zažité pověry a mýty a přináší tak divákovi nový pohled na notoricky známé události. Tato geniální parodie na Staré pověsti české přesně ví, kdy a kde se dotknout současnosti.

Hrají: Braňo Polák, Lukáš Langmajer, Mirek Šimůnek, Václav Upír Krejčí, Jindra Kriegel, Pavlína Mourková, Bára Mottlová, Veronika Nová, Kristýna Podzimková, Kateřina Janečková a další.

Multifunkční centrum v Psychiatrické nemocnice Horní Beřkovice, kde bude možné hru zhlédnout, bylo vybudováno z původního kostela Sv. Václava. Jedná se o moderní, multimediální vzdělávací a kulturní centrum, kde probíhají inscenace divadelních her, koncerty, výstavy, divadelní a filmová představení, projekce, přednášky, umělecké projekty a workshopy.

Většina kulturních akcí je přístupná školám, odborné i laické veřejnosti. Pořádání těchto akcí má za úkol bourat pomyslné bariéry mezi okolním světem a nemocnicí (dříve léčebnou), která si léta neprávem nesla cejch něčeho tajemného a negativního. Doufejme tedy, že se zaměstnancům multifunkčního centra v čele s Davidem Vačiljou jednou podaří tyto pomyslné bariéry zbourat.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám