Hlavní obsah

Dívčí Hrad svede bitvu o guláš

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívčí Hrad čeká nelítostný souboj o guláš. V rámci akce Guláš bez hranic se zde v sobotu sejdou týmy kuchařů, aby předvedly svůj um a přesvědčily porotu, že znají nejlepší recept.

Foto: Zdenka Spurná

V Dívčím Hradě se všichni těší na guláš

Článek

A o tom, že to nebude žádná dívčí válka, svědčí slova organizátorky akce Zdenky Spurné: „Do soutěže se přihlásilo osm týmů, mezi členy jsou i muži. Všichni dostanou od pořadatelů suroviny,  jejichž seznam předali předem spolu se startovným. Každý tým bude mít nachystaný dvouplotýnkový vařič nebo ohniště, hrnce a další potřebné nádobí si každý tým donese. Na uvaření guláše budou mít týmy 3 hodiny. Pak guláš vyhodnotí tříčlenná porota, která vybere nejchutnější guláš.“

Akce začíná v sobotu 9. června v půl deváté ráno, vstup je zdarma. Hlavně pro nejmenší jedlíky bude připraven doprovodný program. Pro všechny, kteří se budou chtít po namáhavém gurmánském dni zbavit přebytečných kalorií, je připravena večerní diskotéka. Guláš bez hranic se vaří na místním hřišti a v případě nepříznivého počasí bude přesunut do sálu kulturního domu v Dívčím Hradě.

„Cílem soutěže je obohacení kulturního a společenského života na Osoblažsku s možností poznat a hlavně ochutnat i jinou kulturu, v tomto případě kulturu polskou, kterou mají na dosah,“ dodala Zdenka Spurná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám