Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava: na závěr sezóny premiéra pohádky Jak šlo vejce na vandr

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak šlo vejce na vandr je poslední pohádka, kterou v této sezóně herci pod vedením režiséra Václava Klemense předvedou v pátek 9. června 2017 v 17 hodin na alternativní scéně v Divadle loutek Ostrava. Jevištní adaptaci lidové pohádky napsala Daniela Jirmanová, dramaturg DLO.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 8.6.2017 Divadlo loutek Ostrava: Jak šlo vejce na vandr. Kvočny. Z generálky.

Článek

Jako už tradičně při veřejné generálce přivítal malé i velké diváky umělecký šéf souboru DLO a režisér inscenace Václav Klemens. Dal divákům pár rad a poučení. 

Setmělo se. Pohádka, která je určena pro děti od tří let, začala. Velmi zajímavou, jednoduchou a jasnou scénu připravil Michal Hejmovský.  

Pohádka začíná v kurníku, kde si kvočny vypravují, kolik snesly vajíček a jak se jejich vajíčkům daří. Všechny jsou spokojené. Spokojená je také slepička, která má sice jen tři vajíčka, ale s tím jedním jsou trošičku problémy.

Vajíčko je veselé, stále něco vymýšlí a nechce se mu být jen na jednom místě. A tak se vajíčko rozhodne: Půjde na vandr. A jde! Cestou potká ježka, kocoura, kozu a husu. Ti se k vajíčku přidávají. Písničky, které složil Tomáš Rossi, zpívají a společně prochází vesnicí, lesem až narazí na domeček. Chtějí si odpočinout, ale ouha! V domečku jsou loupežníci...

Jak to asi dopadne? To se návštěvníci dozví na premiéře, která se koná v pátek 9. června v 17.00 hodin - a také v dalších reprízách.

Pohádku vypravují herci Aneta Červená, Božena Homolková, Lenka Pavlíčková, Robin Ferro a Richard Liberda s pomocí patnácti loutkových postav. 

Po páteční premiéře budou mít diváci možnost zhlédnout novou inscenaci do konce sezóny ještě dvakrát, a to v neděli 11. a 18. června vždy v 10.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám