Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava bude mít otevřeno i o prázdninách

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I toto léto zůstane Divadlo loutek Ostrava otevřeno všem dětem juniorům a dospělým v rámci oblíbeného Léta s pimprlaty. Letos bude probíhat od 17. července do 18. srpna.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo loutek bude mít v létě otevřeno.19.6.2016. Léto s pimprlaty. Z inscenace Vlku, dobré chutnání.

Článek

Divadlo loutek Ostrava  stejně jako v minulých letech ruší prázdniny a zve diváky na Léto s pimprlaty. V období od 17. července do 18. srpna 2016, vždy od neděle do čtvrtka, bude pro návštěvníky otevřena interaktivní výstava loutek a dekorací z pohádkových inscenací Divadla loutek Ostrava.

Loutky si děti mohou důkladně zblízka prohlédnout, ale i vyzkoušet, jak se s nimi hraje divadlo. Výstavu budou provázet tvořivé dílny, při nichž si děti vyrobí loutku, kterou si pak odnesou domů.

Neodmyslitelnou součástí Léta s pimprlaty budou nedělní pohádková představení nezávislých divadelních souborů, která se budou konat v amfiteátru divadla vždy v neděli v 17.00 hodin.

Léto s pimprlaty zahájí 17. července Scéna Bajka z Těšínského divadla pohádkou Noemova archa. O dalších nedělích se představí slovenské divadlo PIKI s Kraví pohádkou, Divadlo Kordula z Liberce přiveze Plechové pohádky, Divadlo Tramtárie Olomouc ztvární řecké báje v Pohádce o Héraklovi a poslední neděle bude patřit Divadlu Bořivoj z Prahy, které dětem odhalí Jak se hledají princezny.

Novinkou letošního ročníku jsou krátké dopolední pohádky, které mohou diváci navštívit od pondělí do čtvrtka od 11 hodin v amfiteátru Divadla loutek Ostrava.

Divadlo loutek Ostrava, příspěvková organizace, je profesionální scénou pro děti a mládež regionu severní Moravy a Slezska. Divadlo během sezóny odehraje více než 600 představení a nastuduje 4-5 nových inscenací.

V sezóně 2015 / 2016 soubor divadla nastudoval inscenaci Vlku dobré chutnání v režii Mariána Pecka (premiéra 12. června 2015). Následovala inscenace Vrať nám, ptáku, hastrmana v režii uměleckého šéfa DLO Václava Klemense. Premiéra se konala 6. září 2015. Premiéra inscenace O blýskavém prasátku na hlavní scéně DLO se konala 27. listopadu 2015 opět v režii Václava Klemense.

Autorskou pohádku Malá Mína zmlsaná uvedla jako host Jana Ryšánek Schmiedtová, umělecká šéfka Divadla Petra Bezruče, a také si ji režírovala. Premiéra inscenace byla 19. února 2016. 

K oslavám 400. výročí od úmrtí geniálního dramatika Williama Shakespeara se divadlo přidalo k projektu Shakespeare Ostrava 2016 inscenací Bouře v režii Václava Klemense, která měla premiéru 29. dubna 2016.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám