Hlavní obsah

Divadelní představení Postřižiny potěší na nádvoří zámku v Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Uprostřed léta se mohou návštěvníci zámku Mníšku pod Brdy pobavit veselým divadelním představením Postřižiny. V pátek a sobotu 5. a 6. srpna večer se zámecké nádvoří přemění na prostředí pivovaru z období první republiky.

Foto: Anna Čelouchová

Dojde i na koupání v kádi. Ilustrativní obrázek z předchozích ročníků.

Článek

"Strýčku Pepine, co si dáte k snídani? Čaj, mléko, kávu, čokoládu nebo pivo?" „Rum!“ odpoví Pepin švagrové Maryšce.

Ani na zámku v Mníšku, stejně jako ve známém filmu podle předlohy Bohumila Hrabala, nebudeme ochuzeni o vtipné hlášky a zábavné repliky ukřičeného švagříčka Pepina, kterého neutiší dokonce ani zapojení do pracovního procesu.

Potkáme samozřejmě také krásnou paní správcovou Maryšku milující pivo a zabijačku, jejíž dlouhé vlasy jsou spolu s kašnou chloubou města, jak podotkl jeden ctihodný občan. A chybět nebude ani tichý a málomluvný samotný správce pivovaru Francin, který je nejšťastnější, když je jeho žena lazar a může se o ní postarat.

Setkáme se také se zaměstnanci pivovaru i jeho správní radou a vrátíme se s nimi do nostalgicky vzpomínaných časů první republiky, kterou připomíná i celý interiér mníšeckého zámku.

A koho z oblíbených herců uvidíme při letošním divadle? Například Lumíra Olšovského nebo Petra Jančaříka, který se ujme role doktora Gruntoráda. Nechme se překvapit, zda usne při lékařské prohlídce paní správcové jako ve známém filmu. Nebo zda si bude Maryška dopřávat lahodné pivo k snídani, koupat se v kádi nebo chystat zabíjačku pro správní radu. A poleze na Mníšku na komín alébrž na „beobachtungštele“?

Reklama

Výběr článků

Načítám