Hlavní obsah

Divadelní ples slavil v Příbrami úspěch již podesáté

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již podesáté se v sobotu 30. ledna konal obnovený divadelní ples v Příbrami. Hlavním hudebním hostem byl letos Kamil Střihavka. Ples je však exkluzivní kulturní akcí i proto, že probíhá v několika prostorách najednou.

Foto: Veronika Čičatková

Hlavní hudební hvězdou byl Kamil Střihavka.

Článek

V nabídce tak byla i cimbálovka či jazzová formace a D-klub patřil hereckému bandu Los Trumberos. Večerem provázel herec Filip Müller.

Hned při příchodu šlo poznat, že tentokrát je ples o něco slavnostnější. Návštěvníky totiž vítali Svatohorští trubači. O předtančení ve stylu kubánského karnevalu se postarala taneční skupina Tradición a po ní se již žezla ujala kapela Pepeto. Ta nabídla klasický plesový repertoár.

V deset hodin čekal návštěvníky zlatý hřeb večera. Staré hity i nové kousky zazpíval Kamil Střihavka. Zejména ženská část publika výrazně jásala, avšak parket ženy zaplnily i se svými protějšky. Nad ránem se návštěvníci mohli v estrádním sále bavit v rytmu diska, jelikož pomyslné kormidlo převzal DJ Bery.

Cimbálovka mile překvapila, D-klub ovládli Los Trumberos

Mimo hlavní sál se však dělo také mnoho zajímavého. Ve foyer hlavní scény se celý večer věnovala návštěvníkům jazzová formace Sunday Afternoons Jazzman, která k divadelnímu plesu patří již neodmyslitelně. A nechyběl ani půlnoční koncert na Velké scéně.

Z Moravy dorazila cimbálová skupina Grajcar. Lidovky však nepředvedla. Za ohlušujícího potlesku stovek diváků hrála popové či rockové hity minulého století. Závěrečný aplaus vestoje byl neutichající a Grajcar lze považovat za jednu z nejlepších částí večera.

A plesu patřil i D-klub. Ten obsadila herecká skupina Los Trumberos, která návštěvníky bavila až do brzkého rána. Jejich výkon je vždy strhující a vynikající, a tak si návštěvník snad nemohl lepší zakončení plesu ani přát.

Divadlo A. Dvořáka opět předvedlo, že není jen činoherní scénou, ale jako instituce nabízí po celý rok rozličné kulturní zážitky ve skutečně velkém množství. Kvalita je přitom velmi vysoká.

Reklama

Výběr článků

Načítám