Hlavní obsah

Dido a Aeneas rozezní zámek Duchcov v tónech barokní opery

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti zpřístupnění nové expozice Okouzleni antikou a 22. ročníku Casanovských slavností připravuje správa zámku Duchcov se Severočeským divadlem v Ústí nad Labem a Konzervatoří Teplice představení barokní opery Henryho Purcella Dido a Aeneas.

Foto: Severočeské divadlo v Ústí nad Labem

Z představení Dido a Aeneas na scéně Severočeského divadla v Ústí nad Labem

Článek

Jedná se o jednu vůbec z nejstarších a nejznámějších anglických barokních oper z 80. let 17. století na námět ze starořecké mytologie. Bájný příběh o trójském princi Aeneovi a královně Dido bude uveden v režii a choreografickém nastudování Vladimíra Gončarova, držitele Ceny Thálie a Ceny hejtmana Ústeckého kraje za přínos v oblasti kultury, na zámku Duchcov v pátek 10. června od 10 do 11 hodin. Představení je určeno pro školy, rezervace vstupenek  je nutná předem.

Trójský princ Aeneas ztroskotal se svým loďstvem u břehů Kartága. Královna Dido ho přijala a na svém dvoře poskytla Trójanům azyl. Dido a Aeneas se do sebe zamilují, avšak kletba nutí Aenea naplnit své poslání a odplout k italským břehům. Dido pochopí, že Aeneův odchod je nevyhnutelný, bez svého milého však ztrácí smysl života. Sama tedy zvolí smrt. Představení bude uvedeno v angličtině s českým průvodním slovem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám