Hlavní obsah

Dětským čtenářům nymburské knihovny slouží nové krásné prostředí

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 23. listopadu bylo slavnostně otevřeno zrekonstruované dětské oddělení Městské knihovny v Nymburce. Na „vernisáži“ se sešli dětští i dospělí čtenáři, poblahopřát přišla i vedoucí městské knihovny ze sousedních Poděbrad Vladimíra Zemánková či vedoucí odboru kultury MěÚ Markéta Tomčíková.

Foto: Jan Řehounek

Otevření nového dětského oddělení Městské knihovny v Nymburce.

Článek

Novotou svítící první poschodí knihovny už ničím nenasvědčovalo tomu, že ještě před týdnem tu mezi nově montovanými a souběžně rušenými starými regály vršily obrovské hromady knih a vládl tu čilý pracovní ruch.

Zásluhu na tom má firma Ceiba ze Staré Boleslavi, která má s vybavováním knihoven velké zkušenosti a rovněž, jak řekla ředitelka knihovny Helena Liptáková, pochopení pro potřeby a přání knihovnic. Především na ně není možné zapomenout, neboť ony musely nejprve z regálů vystěhovat třicet tisíc knížek, všechno utřít, omýt, roztřídit a zase nastěhovat do nových polic. A pak ještě všechno načinčat, pečlivě připravit slavnostní otevření a k němu ještě napéct a přichystat spoustu dobrot.

O kulturní program se přičinila dětská rocková kapela Fusekle a děti ze Základní školy (a rovněž nadšení čtenáři, kteří do knihovny kolektivně dojíždějí) z nedalekých Krchleb, které se pochlubily vlastnoručně vyrobenou a ilustrovanou knihou, kterou napsaly na motivy knihy Pavla Šruta a Galiny Miklínové Lichožrouti.

Po skončení programu bylo nachystáno improvizované studio, v němž profesionální fotograf Petr Pavlíček děti fotografoval s knižními rekvizitami.

Zároveň s dětským oddělením byla zřízena i nová čítárna a studovna vybavená počítači s internetem. Dětské oddělení nymburské knihovny bude otevřeno v pondělí od 8 do 18 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 12 do 17 hodin. Čítárna a studovna ve všední dny od 8 do 17 hodin (ve středu pouze do 12 hodin) a každou první sobotu v měsíci od 9 do 11 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám