Hlavní obsah

Dětský rybářský závod měl dramatický průběh

Novinky, Miroslav Pejčoch

Po úspěchu loňského ročníku rybářského závodu pro děti se skupina přátel z Tábora, která si říká Tatínkové, se rozhodla znovu toto klání uspořádat. Maminky nám na tuto čistě pánskou jízdu děti na dva dny svěřily, a to včetně nejmenších ratolestí.

Foto: Miroslav Pejčoch

Tatínkové a jejich děti.

Článek

V sobotu 9. června jsme vyrazili na sportovní rybník do Rpet u Berouna. Velice jsme se báli počasí, protože celý týden pršelo a byla zima. Maminky nám pro děti naložily takovou výbavu, že jsme málem courali zástěrky u aut a pro bagáž naloženou v autech až po strop jsme rezignovali na čelní zpětné zrcátko.

Vyšší moc však tyto akce vnímá jako bohulibé, a proto když jsme dorazili na místo, přestalo pršet a začalo až druhý den, když jsme odjížděli.

Okamžitě po příjezdu jsme začali chytat ryby. Dětský závod spočíval v tom, že tatínkové dělali svým dětem servis, nahazovali a připravovali návnadu, aby se mladí sportovci mohli soustředit čistě na výkon.

Pravidla byla jednoduchá, který dětský rodinný tým nachytá více ryb, vítězí.

Už první den závodu se začínal krystalizovat favorit soutěže. Jiřík a Nikča Martinů předváděli skvělý koncert a tahali jednoho kapra za druhým. Po prvním dnu jich měli dvanáct a ostatní začali tušit, že na ně nemají.

Na adresu dětí musím sdělit jedno, že byly naprosto fantastické. Ve volných chvílích se starší děti staraly o mladší, hrály si s nimi, večer je uspávaly, a tak nám velice ulehčily naši rodičovskou úlohu. Ba dokonce v noci, když si Tatínkové v chatě udělali malé Monte Carlo a začali hrát mariáš, děti nelenily a na výkřiky flek, tuty, boty nám dávaly tlumiče, s tím, že v domě už ti nejmenší spí.

Druhý den se závodilo rovněž a začal doslova bratrovražedný boj. Rodina Miloše Martinů začala totiž dotahovat děti Jiřího Martinů. Jeden okamžik je i o kapra překonala. Jenomže to by nesměl závodit Jiřík. V pravý okamžik zabral, chytil v krátkém sledu hned tři kapry a bylo po závodě. Jiřík Martinů, žák první třídy 1 ZŠ v Táboře se svou sestrou Nikčou (ještě nechodí ani do školky) chytili celkem osmnáct kaprů a slavně zvítězili. Druzí skončili Verunka a Lucka Martinů se sedmnácti kousky, třetí byli Davídek a Veronika Brychtovi.

Bramborová medaile zbyla na Kryštofa Pejčocha. Závod byl slavnostně ukončen, děti dostaly diplomy a pohár pro vítěze. Akce se vydařila, tak proč se příští rok zase nesejít ve Rpetech.

Reklama

Výběr článků

Načítám