Hlavní obsah

Dětský a letecký den už chystají v Paměticích

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od odpoledne do pozdní noci ožije v sobotu 30. července louka pod Paměticemi, užívaná jako letiště pro práškovací letadla, programem pro děti i dospělé.

Foto: Petr Hejna
Článek

V poslední červencovou sobotu proběhne nedaleko Písku v Paměticích u Drhovle Memoriál Pavla Černého, který tragicky spolu s dvěma spolucestujícími zahynul 16. srpna 2009 při leteckém neštěstí na okraji Strakonic, kdy jím pilotované letadlo Cessna se z neznámých důvodů zřítilo do Otavy.

K uctění jeho památky se sejdou přátelé a kolegové z letecké branže a veřejnosti předvedou i ukázky lehčí letecké techniky, tedy konkrétně ultralehkých letadel, rogal a též proběhne výsadek parašutisty.

Program začne ve 13.00 hodin dětským dnem se soutěžemi o ceny, zpestřením bude ukázky hasičské techniky SDH Pamětice a opékání špekáčků. Večer program završí hudební vystoupení špičkové kapely Transeuropean sExpress (ta zakoncertuje již den předtím v Divadelní kavárně) http://www.transeuropeansexpress.wz.cz .

Vstup na akci je volný - jak odpoledne pro děti, tak večerní blues rockový koncert pro dospělé, občerstvení (klobásy, steaky, točená piva, nealko, káva) bude zajištěno po celou dobu trvání této akce, která proběhne i v případě nepříznivého počasí. Úkryt před deštěm zabezpečí dva velkoplošné vojenské stany, možnost přespání na místě ve vlastním, karavanu vozidle, atd. v prostoru letiště (cesta k němu bude označena jak na odbočce z hlavní silnice Blatná - Písek, tak na pamětické návsi i u odbočky na polní cestu vedoucí na letiště).

Video z koncertu kapely http://www.youtube.com/watch?v=mgChg7E42zg   

Akce je pořádána s podporou obcí Drhovle, Předotice a sborem dobrovolných hasičů Pamětice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám