Hlavní obsah

Dětská skupina Grafinka po půl roce existence bilancuje

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětská skupina Grafinka při KBA - Grafitec v Dobrušce má za sebou půl roku své činnosti.

Foto: Jana Melicharová

Hana Jakubská ve svém království v KBA-Grafitec Dobruška

Článek

Dětská skupina zahrnuje pravidelnou péči o dítě do zahájení jeho povinné školní docházky. Dítěti umožňuje docházku v rozsahu nejméně šest hodin denně, která je poskytována mimo domácnost dítěte v kolektivu dětí a která je zaměřena na zajištění potřeb dítěte, na jeho výchovu, rozvoj jeho schopností a dovedností a na kulturní a hygienické návyky dítěte.

A právě takováto dětská skupina již půl roku existuje při KBA - Grafitec v Dobrušce. Chodí sem děti, jejichž maminky pracují ve společnosti KBA - Grafitec, která je jediným výrobcem tiskařských ofsetových strojů v celé České republice.

Do Grafinky každý den dochází i malá Karolínka Jakubská. Její maminka Hana ji sem vodí každý den ráno a v poledne pak už obě jdou společně domů. „Jsem na mateřské dovolené, tak jsem přivítala, že si mohu něco přivydělat, abych si mohla mateřskou protáhnout. A práce v KBA - Grafitec byla velmi lákavá, protože Karolínce ještě nejsou tři roky, tak by mi ji zatím do školky asi nevzali. Do zdejší dětské skupinky to ale bylo bez problémů.“

„Karolínka si velmi rychle zvykla a je zde velmi spokojená. Dokonce mě každé ráno honí, ať spěchám, že už se do školky, jak ona říká, moc těší. Už se tu naučila říkanku a teď se s tetou učí barvy. Vyhovuje mi také to, že dětská skupinka je v patře budovy, kde v přízemí jsou dílny, ve kterých pracuji. Práce to není zase tak složitá, jedná se o montáž elektrosoučástek, přípravu kabelů a zapojování a montování rozvaděčů, což se dá velmi dobře zvládnout. Na začátku jsem tomu sama vůbec nerozuměla, ale brzy jsem to díky zaškolení ze strany KBA - Grafitec pochopila a dnes vše hravě zvládám,“ dodala Hana Jakubská.

Hana Moravcová, vedoucí dětské skupiny Grafinka, doplnila: „Po půl roce mohu říct, že mě i nadále tato práce naplňuje a že mě opravdu baví. Společně s dětmi si to tu moc užíváme. Je nás tady na ně víc, tak se jim můžeme plně věnovat. Jediné, co jsme změnili, byla pracovní doba. Tu jsme uzpůsobili potřebám zaměstnanců, někdy tak již otevíráme v šest hodin ráno. Opravdu jsem ráda, že jsme tuto naši dětskou skupinu otevřeli.“  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám