Hlavní obsah

Děti ze Kdyně se baví deskovými hrami

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní výstava deskových her letos nalákala do kdyňské školní jídelny téměř 130 dětí a dospělých, kteří se dobře bavili ve společnosti logických, postřehových i strategických moderních deskových her.

Foto: Pavla Tochorová

Herní výstava deskových her

Článek

Zkušený tým organizátorů z pionýrské skupiny Safír se pustil do vysvětlování pravidel ještě před plánovanou desátou hodinou a během prvních minut se prostorná hrací místnost téměř zaplnila. Oblíbená byla letos rychlá karetní hra Dračí srdce, napínavé Tik... tak... bum! a novinky jako je Jožin z bažin, Velbloudí závody nebo postřehová hra Voodoo mánie.

Organizační tým se zvládal věnovat všem příchozím a vysvětlovat pravidla mnohdy i složitějších her jako je Alhambra nebo Lovci noci. Všechny také potěšilo, že mnozí návštěvníci si některé hry pamatují z minulých ročníků a celý rok se těší, až si je budou moci opět zahrát.

Akci si užily jak nejmenší děti od 3 let, tak i zkušení hráči důchodového věku, kteří si rádi procvičují postřeh, paměť i logické uvažování. Hrací místnost byla otevřená až do 15:00, kdy už i poslední návštěvníci pomalu dokončili rozehranou hru a odebrali se ke svým domovům. Zvláště rodiče dětí často odcházeli se seznamem vyzkoušených her, které svým potomkům mohou bez obav pořídit. 

Stejně jako vloni se herní výstava deskových her uskutečnila v prostorách školní jídelny, která je pro tuto akci jako stvořená. Proto patří velký dík nejen organizátorům, ale i vedení kdyňské základní školy. Díky velkému ohlasu je jasné, že si návštěvníci akci užili a pionýrská skupina Safír Kdyně už jistě přemýšlí, co nového přibude k více než padesáti deskovým hrám, které letos nabídla k vyzkoušení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám