Hlavní obsah

Děti z plzeňské Valchy mají nové hřiště

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřiště s novými prolézačkami potěšilo děti z plzeňské části Valcha a to hned na dvou místech, Na hvězdárně a Na zelené. Stávající hřiště bylo opraveno a doplněno novými atrakcemi a hracími prvky pro děti.

Foto: Hynek Mojžíš

Děti z plzeňské Valchy se díky iniciativě místních těší z nového hřiště.

Článek

"Podařilo se nám rozšířit hřiště Na hvězdárně o další hrací atrakce. Nově bylo už na jaře také upraveno dětské hřiště Na zelené," uvedla Hana Jílková z občanského sdružení Budoucnost Valchy.

"Společný úklid okolí jsme museli zatím odložit. Po dokončení stavebních prací na veřejných komunikacích se s ostatními obyvateli spojíme a potřebný úklid provedeme společně," dodala Jílková.

Úpravy hřiště byly provedeny díky iniciativě místních obyvatel. "Dobrovolnou práci tamějších obyvatel se snažíme co nejvíce podpořit," vyjádřil se starosta Centrálního obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach. "Opravená a rozšířená hřiště Na hvězdárně a Na zelené mohou být hezkým cílem pro procházky, výlety do přírody nebo i hezkou zastávkou pro děti při projížďce po nedaleké cyklostezce."  

Ke spolupráci mezi sdružením Valcha o. p. s. a centrálním plzeňským obvodem také dochází v řadě dalších oblastí.

"Snažíme se řešit problémy, které obyvatele Valchy trápí. Zajišťujeme odvoz odpadu při dobrovolných úklidech a umístili jsme několik nádob na separovaný odpad," uvedl místostarosta největšího plzeňského obvodu Radislav Neubauer.

"V poslední době jsme také opravili komunikace a na žádosti občanů jsme zajistili radarové měření rychlosti na Dobřanské ulici," dodal starosta Jiří Strobach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám