Hlavní obsah

Děti v Horní Lukavici oslavily svůj svátek v pohádkovém lese

Novinky, Miroslav Krpálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní komise Obecního úřadu v Horní Lukavici připravila pro děti na sobotu 31. května putování za pohádkovými postavami.

Foto: Miroslav Krpálek

Začátek v pohádkovém lese

Článek

Osm desítek dětí procházelo deseti zastávkami z pohádky do pohádky. Nejdříve je černokněžnice začarovala barvami na obličej za různá zvířátka, piráty, kytičky, u Růženky si vymalovaly šípkové růže a větší děti si je vyrobily z papíru, u pěkných zajíčků skákaly v pytlích, s Karkulkou čistily les od odpadků a následně roztřídily podle druhu.

Půvabné víly Amálky si s dětmi zatančily a u čarodějnic musely překonat složité překážky, aby je nechytly do sítě. Velký zájem dětí byl u stanoviště s vodníky, kde chytaly ryby a menší si hrály s různými bublifuky. Otesánkovi vhazovaly přímo do úst barevné knedlíky a u hezkých Popelek třídily víčka a z nich sestavovaly různé obrázky.

Nejmenší děti se houpaly na Juráškovi a mohly si pochovat pejska Tajtrdlíka. Konečné zastavení bylo u čerta, který byl tak autentický, že i dospělým zatrnulo. Měl u sebe šikovnou pomocnici a děti vozily dřevěná polínka na oheň, kde si opékaly buřty, které jim poskytl Z. Krs, provozovatel koupaliště. Ten jim zakoupil i sladké dobroty. Na odměnách se spolupodíleli i V. Krs, majitel autobazaru, p. Vodička, pneuservis, p. Liška, autolakovna, COOP a Sokol Horní Lukavice. Za snahu při plnění úkolů byly děti ještě odměněny dárky.

Velké poděkování patří také ženám, které se na přípravě akce podílely, a všem dětem i dospělým, kteří ochotně vytvořili krásnou atmosféru v pěkné přírodě za hezkého počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám