Hlavní obsah

Děti v Bílovci budou soutěžit, bavit se a měnit své žetony za dárky

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po pětadvacáté pořádá v sobotu 25. května Dům dětí a mládeže (DDM) v Bílovci jednu ze svých nejprestižnějších kulturních akcí – Den dětí. Jen v loňském roce ji navštívilo přes 400 dětí, rodičů i prarodičů. Akce začíná ve 14 hodin.

Foto: Jiří Velký
Článek

„Je to velmi oblíbená akce, a to zřejmě i proto, že každoročně chystáme opravdu bohatý zábavní program, který si užívají nejen děti, ale i dospělí,“ zve na oslavy svátku dětí ředitelka DDM Bílovec Tamara Knoppová.

„Každé dítě se již po vstupu může zapojit do soutěže s pohádkovou tematikou na zahradě, kde bude několik stanovišť s úkoly, za jejichž plnění dostanou děti žetony, které si následně mohou ve směnárně dětské pouti směnit za malé, ale i velké dárky. Záleží, kolik žetonů v tento den nasbírají,” líčí Knoppová, nač se návštěvníci mohou těšit.

Slavnost zpestří vystoupení dětí z některých kroužků domu dětí, jako jsou mažoretky, tanečnice Multi Dance clubu, tanečnice Dračice a další.

„Chybět nebudou ani tvořivé dílničky, workshop: ukázky z činností kroužků a akcí DDM – výrobky, fotogalerie, medaile a poháry – prezentace našich úspěchů. Děti si mohou během odpoledne vyrobit dárkové předměty z různých materiálů, nechat si na obličej namalovat obrázek nebo si zablbnout na skákacím hradu či zajezdit na mini motorkách,“ dodává ředitelka.

Letos si vedení DDM Bílovec přizvalo na pomoc dobrovolné hasiče, kteří si pro děti i dospělé přichystali nejen ukázku hasičské techniky, ale i výuku první pomoci. Hasiči se rovněž budou podílet na organizaci soutěží.

„Bílovec není velké město, o to větší radost máme z vysoké návštěvnosti akcí v Domě dětí a mládeže Bílovec. Osobně jsem přesvědčena, že je to vše zásluhou organizačního týmu, který si dává opravdu záležet na tom, aby se všichni bavili. A proto věřím, že i tento jubilejní 25. ročník dne dětí se vydaří a děti i jejich rodiče a prarodiče si zahradní slavnost užijí na maximum,“ doplňuje starostka města Bílovce Renata Mikolašová s tím, že je dobře, když se jednotlivé organizace dokážou při pořádání různých akcí zapojit jako jeden tým.

Dům dětí a mládeže Bílovec má pod sebou 621 dětí, které se sdružují v 62 kroužcích. Pravidelně pořádá příměstské tábory v době jarních, ale i letních prázdnin a spolupracuje na mnoha kulturních akcích ve městě.

Vedení mimo jiné i díky dotacím postupně zvelebuje nejen zázemí, ale i vybavenost domu a k nemalým úpravám došlo i na zahradě. Díky tomu mohou dětem, které navštěvují zdejší kroužky nebo jen přicházejí na kulturní akce, zajímavě zpestřovat jednotlivé aktivity.

Související témata:

Výběr článků

Načítám