Hlavní obsah

Děti uklízely kdyňské lesy

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 13. září se sešly desítky dětí v pracovním oblečení a společně vyrazily k lesu na vrchu Škarman, kde už na ně čekali organizátoři z pionýrské skupiny Safír Kdyně a přistavený kontejner. Na místě nesmělo chybět ani nezbytné pracovní nářadí a ochranné pomůcky vhodné i pro nejmenší pracanty.

Foto: Pavla Tochorová

rozdání pytlů na odpad a ochranných pomůcek

Článek

Účastníci se s chutí chopili pytlů na odpadky a v organizovaných skupinkách vyrazili do lesa. Nedošli ale daleko. Během prvních několika minut už se opět všechny děti vracely s plnou náručí odpadků různých tvarů a velikostí. Někdo přinesl část nárazníku z auta, jiný torzo televize, tři páry bot, linoleum, střešní krytiny, postarší spací pytel nebo historickou plechovku paštiky.

Místní lesy nejsou ale bohaté jen na odpadky. Děti měly brzy plná trička hub a začínaly hořce litovat, že si s sebou nevzaly košíky.

Po dvou hodinách poctivé práce se les změnil k nepoznání a přistavený kontejner se pomalu zaplnil vším, co do přírody nepatří. Firma pana Němce pak zajistila i odvoz všech odpadků a jejich uložení na řízené skládce tuhého odpadu v Lazcích, kde se postarají o finální přetřídění. Všichni malí uklízeči si zaslouží velkou pochvalu, tyto děti budou jistě dbát o čistotu kdyňských lesů i v budoucnu.

Akce byla podpořena z programu Think Big.

Všechny fotografie z akce najdete na webu http://safir.pionyr.cz/ nebo na facebooku https://www.facebook.com/ps.safir.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám