Hlavní obsah

Děti malují Evropu s oblíbenou hračkou generace rodičů

Novinky, Vladimíra Krejčí

Igráček u pařížské Eiffelovky, před londýnským Big Benem či holandským větrným mlýnem. Takové a další podobné obrázky přinášejí děti do šumperského muzea. Výtvarná soutěž Malujeme Evropu s Igráčkem doprovází výstavu hraček Husákových dětí, která je až do 28. září k vidění v Galerii Šumperska.

Foto: Vlastivědné muzeum Šumperk

Galerie Šumperska se proměnila v město plné Igráčků.

Článek

„Děti, které chtějí soutěžit o postavičku Igráčka s hracími kartami, si mohou v Informačním centru vyzvednout výkresy. Nakreslí Igráčka na různých místech Evropy, výtvory odevzdají v Informačním centru nebo na recepci muzea do 28. září. Nejzdařilejší obrázky budou po skončení soutěže vystaveny,“ uvedla Miluše Berková, tisková mluvčí muzea.

Jako další zpestření letního volna muzejníci chystají Prázdninový den s Igráčkem. Odehraje se 30. července od 9 do 17 hodin.

„Postavička Igráčka provede návštěvníka výstavami, zúčastní se s ním tvoření a pomůže při luštění kvízů a hádanek. Nebude chybět ani soutěž o zajímavé ceny,“ upřesnila Berková.

Město plné Igráčků, oblíbených plastových hraček generace Husákových dětí, je v muzeu k vidění už teď. Výstava Fenomén Igráček už udělala radost dětem i dospělým v řadě českých i moravských měst a také v Šumperku přitahuje zájem návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám