Hlavní obsah

Děti budou o prázdninách poznávat záhady Baťovského Zlína

Novinky, Michaela Mitáčková

Prázdniny jsou sice ještě pro některé žáky daleko, ale většina rodičů už nyní přemýšlí nad tím, kde budou trávit jejich děti letní prázdniny. Jednou z možností je v příměstském táboře ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU, kde budou poznávat záhady Baťovského Zlína.

Foto: Michaela Mitáčková

Děti mohou strávit čas interaktivními hrami v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně

Článek

Tábory připravuje společnost Aktivně životem ve spolupráci s 14|15 BAŤOVÝM INSTITUTEM. Nabízí celkem čtyři turnusy příměstských táborů se zaměřením na poznávání města Zlína a jeho historie. To vše prostřednictvím her, interaktivních programů a výtvarných dílen. 

Příměstské tábory s názvem Záhady Baťovského Zlína jsou zaměřené na poznávání Zlína, jeho pověstí, zajímavých osobností a historie. První turnus se uskuteční druhý červencový týden, další tři v týdnech následujících. Tři termíny jsou určeny starším dětem od 7 do 13 let, poslední bude pro děti od 4 do 7 let. Vnitřní program bude probíhat v krásných nových prostorách 14|15 BAŤOVA INSTITUTU ve Zlíně, kde budou mít účastníci svou základnu.

„Hlavní náplní budou každodenní edukační a interaktivní programy, které pro děti připravuje Krajská knihovna Františka Bartoše, Muzeum jihovýchodní Moravy a Krajská galerie výtvarného umění. V jednotlivých tématech se děti mohou těšit na zábavně-vzdělávací aktivity v podobě kvízů, her a tvořivých dílen,“ uvedla koordinátorka Michaela Straková z pořádající společnosti Aktivně životem o.p.s.

Nebudou chybět ani outdoorové aktivity, jako je celodenní výlet na hrad Malenovice, venkovní pohybová olympiáda a výprava do lesa. Velkým lákadlem je také noc strávená přímo ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU. „Děti se učí nejlépe hrou a zážitkem, proto chystáme činnosti, které je budou bavit a zároveň se díky nim něco nového dovědí,“ dodala Michaela Straková.

Při realizaci táborů kladou organizátoři velký důraz také na to, aby si děti mezi sebou vytvářely pěkné vztahy, dokázaly spolu komunikovat a spolupracovat. „Jedním z našich hlavních cílů je, aby se děti na táboře cítily dobře a domů se vracely spokojené a plné zážitků,“ uzavřela Michaela Straková.

Příměstské tábory jsou u rodičů i dětí velmi oblíbené, jelikož vychází finančně výhodněji, než tábory pobytové. Společnost Aktivně životem má s jejich realizací několikaleté zkušenosti.

Aktivity probíhají od pondělí do pátku od ranních do odpoledních hodin, rodiče si děti vyzvedávají po práci. Tábory ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU se budou konat vždy od 8 do 16 hodin. „Pokud budou někteří rodiče potřebovat své děti přivádět nebo vyzvedávat dříve, jsme samozřejmě připraveni jim vyjít vstříc,“ doplnila Michaela Straková. Ve čtvrtek pak děti stráví na táboře den i noc, jejíž součástí bude zajímavý večerní program s přespáním.

Děti se na jednotlivé turnusy mohou přihlašovat již nyní. Informace k jednotlivým táborům a další nabídce společnosti Aktivně životem o.p.s. najdete na internetových stránkách www.aktivnezivotem.cz nebo na www.14-15.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám