Hlavní obsah

Dětem v dětských domovech můžete udělat Ježíška i vy

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne všechny děti stráví Vánoce mezi svými blízkými. Těm, které zůstávají v dětských domovech, můžete udělat Ježíška právě vy. Duhové Vánoce 2012 nadělují těm, na které by mohl Ježíšek zapomenout.

Foto: Iva Sobolová

Pod každým vánočním stromem by měly děti jásat

Článek

Charitativní organizace Duha Zámeček pořádá pravidelně akci Duhové Vánoce, která sbírá finance na nákup vánočních dárků pro děti, které nemohou z různých důvodů jet na Vánoce domů. Aby Ježíšek do dětských domovů skutečně dorazil, se můžete přičinit i vy. Finančním darem pro konkrétní dítě na transparentní účet. 

Seznam dětí ve věku od 8 do 17 let najdete na webových stránkách http://www.mysinec.net/duhove-vanoce. Děti bydlí v dětských domovech ve Fulneku, Dubové, Příboru, Čeladné i dalších městech.

"Protože děti už tenhle web znají, záměrně jsme neuváděli, co máme v plánu každému koupit," upřesňuje každoroční organizátorka akce Ivana Sobolová. "Pokud si dítě vyberete a zarezervujete jeho dárek, pošleme vám e-mail, že s Vaším příspěvkem počítáme, a také s číslem konta, kam poslat peníze. Po Vánocích Vám pošleme kopii stvrzenky i fotku „vašeho“ dítěte s „vaším“ dárkem," láká Ježíšky Vladislav Sobol, tiskový mluvčí Nadace OKD a patron Duhových Vánoc.

Příspěvky v jakékoliv výši mohou Ježíšci poukazovat na transparentní účet organizace až do Štědrého dne. 

Reklama

Výběr článků

Načítám