Hlavní obsah

Deštivý Memoriál Josefa Odložila nabídl skvělé výkony českých atletů

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za deštivého počasí se v pondělí uskutečnil atletický mítink Memoriál Josefa Odložila na stadiónu Dukly Praha Na Julisce. Hlavní hvězdy mítinku úderem půl šesté nastoupily před diváky a závody mohly začít.

Foto: Jiří Cysař

Slavnostní zahájení

Článek

První se vítězné představil Pavel Maslák na trati 400 metrů a v čase 45,40 zvítězil. Byl to boj až do závěrečných metrů, ale vítězství uhájil a začal úspěšný český den. Tyčka byla posunuta kvůli dešti a tak jsme mohli současné s ní sledovat i hod oštěpem s Vítězslavem Veselým. Jeho trenér Jan Železný sledoval vynikající výkon a tak po druhém pokusu jeho svěřenec závod ukončil s výkonem 86,94 m.

Soutěž v skoku o tyči vyhrál německý závodník Holzdeppe Raphael s 582 cm a překonal rekord mítinku, Jan Kudlička na druhém místě skočil 570 cm a Michal Balner na třetím místě 560 cm - oba si skočili své letošní maxima.

 A to už se chystal další velký závod 400 metrů překážek ženy se Zuzanou Hejnovou a Denisou Rosolovou. Obě od začátku běžely dobře a chvíli přecházely překážky spolu a až po 300 metrech se mezi ně vklínila  Britka Childová, Zuzana Hejnová přesvědčivě vyhrála v čase 54,55, Denisa Rosolová byla třetí za 55,35

V tuto dobu už déšť ustal a tak všechny technické disciplíny mohly v klidu probíhat. Vše pomalu a jistě směřovalo k vrcholu mítinku a to k disciplíně nositele jména závodu na 1500 metrů. Tento běh vyhrál Fida Soresa z Etiopie v čase 3:37,23

I přes nepřízeň počasí se mítink vydařil a krásné časy a výkony ozdobily závody .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám