Hlavní obsah

Denní stacionář na kožním oddělení zlínské nemocnice dostal nový "kabát"

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denní stacionář Kožního oddělení Krajské nemocnice T. Bati slouží nejčastěji k ošetření pacientů s atopickým ekzémem a lupénkou. Jeho součástí jsou mimo jiné léčebné koupele. Právě koupelny nyní prošly celkovou opravou.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Stacionář nabízí komplexní léčbu pacientů s kožními nemocemi. Provádí se v něm koupele a světloléčba, k dispozici jsou lokální i celotělové zářiče, obsahující všechny potřebné léčebné vlnové délky, které jsou standardem v léčbě řady kožních chorob včetně lupénky či ekzémů.

„Součástí léčby jsou také koupele s přísadou léčivých olejů či roztoků, následně navazuje světloléčba a aplikace zevních léčiv. To v mnoha případech nahrazuje hospitalizaci či lázeňskou léčbu,” uvedla primářka Kožního oddělení Krajské nemocnice T. Bati MUDr. Hana Tomková a dodala, že modernizace koupelen, kdy došlo k výměně van a opravě sprchových koutů, výrazně zlepšila prostředí pro pacienty.

Stacionář kožního oddělení slouží pacientům denně kromě víkendů a svátků od 7 do 20 hodin. Ročně je v něm provedeno v průměru 3 500 léčebných koupelí. Kožní ambulance ve zlínské krajské nemocnici ošetřila v roce 2017 více než 21 tisíc pacientů z celého Zlínského kraje.    

Reklama

Výběr článků

Načítám