Hlavní obsah

Den žen oslavili orientační běžci závodem v Ostravě-Mariánských Horách

Novinky, Josef Zajíc

Sportovní klub orientačního běhu Ostrava pod vedením Ing. Josefa Juřeníka uspořádal již deváté kolo Slezské zimní ligy. Centrem sobotního závodu 8. března byla restaurace Kovárna U Hodin.

Foto: Josef Zajíc

Slezská zimní liga v orientačním běhu, Ostrava 8.3.2014- Matěj Neděla v Ostravy.

Článek

Prostor závodu byl vymezen ulicí Novinářskou, Novoveskou, Přemyslovců a ulicí 28. října. Dominantou pro jemně bloudící orientační běžce byl římskokatolický kostel Panny Marie Královny, který je v obvodu jednou z nejvýznamnějších staveb v novobarokním slohu.

Sídlištní sprint v Ostravě-Mariánských Horách byl již devátým podnikem Slezské zimní ligy. Za dobu konání od listopadu 2013 se závodů zúčastnilo 420 závodníků v osmi kategoriích podle výkonnosti a pohlaví z Moravskoslezského kraje a okolí a z Polska. Právě aktivní sportovní nadšenci z Polské republiky tvoří nemalou část startovního pole.

Krásné teplé počasí přinutilo 142 startujících jít se proběhnout. Závodníci běhali podle mapy pro orientační běh - disciplínu sprint -  Mariánské Hory v měřítku 1: 5000. Časy byly rychlé, nálada dobrá a tak Josef Juřeník mohl ve 12.00 hodin vyhlásit nejlepší v osmi kategoriích.

Zvítězili:

HA (muži, náročné) - Jaroslaw Borgiel - 25:15 minut - Polsko, DA (ženy, náročné) - Sabelová Markéta - 26:55 - Třinec

HB (muži, střední náročnost) Piotr Jurczyk - 36:36 - Polsko, DB ženy (středně náročné) - Magda Bruková - 26:01 - Třinec

HC (muži, lehké, krátké) Petr Haltof - 20:17 - Třinec, DC (ženy, lehké, krátké) Tereza Mrozek - 19:47 - Třinec

Kategorie DH (pro děti i s rodiči) Adam Balcar - 14:38, DD (pro děti i s rodiči) Filip Cienciala - 18:43 - Třinec.

Desátý závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu se bude konat v Polsku v neděli 16. března. Ředitelem závodu je Rafal Mastela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám