Hlavní obsah

Den žen oslavili orientační běžci závodem v Ostravě-Mariánských Horách

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní klub orientačního běhu Ostrava pod vedením Ing. Josefa Juřeníka uspořádal již deváté kolo Slezské zimní ligy. Centrem sobotního závodu 8. března byla restaurace Kovárna U Hodin.

Foto: Josef Zajíc

Slezská zimní liga v orientačním běhu, Ostrava 8.3.2014- Matěj Neděla v Ostravy.

Článek

Prostor závodu byl vymezen ulicí Novinářskou, Novoveskou, Přemyslovců a ulicí 28. října. Dominantou pro jemně bloudící orientační běžce byl římskokatolický kostel Panny Marie Královny, který je v obvodu jednou z nejvýznamnějších staveb v novobarokním slohu.

Sídlištní sprint v Ostravě-Mariánských Horách byl již devátým podnikem Slezské zimní ligy. Za dobu konání od listopadu 2013 se závodů zúčastnilo 420 závodníků v osmi kategoriích podle výkonnosti a pohlaví z Moravskoslezského kraje a okolí a z Polska. Právě aktivní sportovní nadšenci z Polské republiky tvoří nemalou část startovního pole.

Krásné teplé počasí přinutilo 142 startujících jít se proběhnout. Závodníci běhali podle mapy pro orientační běh - disciplínu sprint -  Mariánské Hory v měřítku 1: 5000. Časy byly rychlé, nálada dobrá a tak Josef Juřeník mohl ve 12.00 hodin vyhlásit nejlepší v osmi kategoriích.

Zvítězili:

HA (muži, náročné) - Jaroslaw Borgiel - 25:15 minut - Polsko, DA (ženy, náročné) - Sabelová Markéta - 26:55 - Třinec

HB (muži, střední náročnost) Piotr Jurczyk - 36:36 - Polsko, DB ženy (středně náročné) - Magda Bruková - 26:01 - Třinec

HC (muži, lehké, krátké) Petr Haltof - 20:17 - Třinec, DC (ženy, lehké, krátké) Tereza Mrozek - 19:47 - Třinec

Kategorie DH (pro děti i s rodiči) Adam Balcar - 14:38, DD (pro děti i s rodiči) Filip Cienciala - 18:43 - Třinec.

Desátý závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu se bude konat v Polsku v neděli 16. března. Ředitelem závodu je Rafal Mastela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám