Hlavní obsah

Den s karlovarskou hejtmankou si nenechali ujít lidé z celého regionu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dubnovou středu se prostory krajského úřadu opět plnily lidmi, kteří přišli na setkání s hejtmankou Karlovarského kraje Janou Vildumetzovou.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Den s hejtmankou také zpestřily dětské úsměvy miminek, se kterými přišly pěstounky, jež mají děti v péči na přechodnou dobu.

Článek

K nejvíce diskutovaným tématům patřila doprava, mimo jiné problém s autobusovým spojem společnosti Student Agency, který mezi Chebem a Sokolovem nezastavuje, a občané nemají možnost dopravit se tímto autobusem do práce. Hejtmanka vysvětlila, že problém už řeší společně s náměstkem Martinem Hurajčíkem a pokusí se dosáhnout změny v zastávkách konkrétního spoje.

Hovořilo se také o stavu povrchu v ulici Slovanská v karlovarských Tašovicích, kde město zatím nezajistilo opravu vozovky, nebo o úklidu jedné z cyklotras v Karlových Varech.

„Naše občany jsem také informovala, že se Karlovarského kraje nedotkne stávka řidičů autobusů, ale také o tom, že nechápu naprosto opožděné a nelogické rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky, který se mnou situaci chtěl řešit až den po termínu stávky. Navíc nyní rozhodl, že vláda uvolní 420 milionů korun pro kraje, aby s dopravci řešili pokrytí mezd řidičů. To je ale necelá polovina potřebné částky. Přitom už 20. února jsme jej žádali, ať stát přidá 1 miliardu, souhlasil s tím ministr financí i ministr dopravy, ale náš návrh premiérem vyslyšen nebyl. Nejvíc mě mrzí, že se kvůli tomu lidé v mnoha regionech měli problém dostat do práce, do školy nebo k lékaři,” zdůraznila hejtmanka.

Den s hejtmankou také zpestřily dětské úsměvy miminek, se kterými přišly pěstounky, jež mají děti v péči na přechodnou dobu. Každá z nich se přitom stará už o třetí nebo čtvrté dítě v pořadí. Společně probraly rozdíly v roli pěstounů a ústavní péče, což má zásadní vliv na budoucí zdravý vývoj dítěte.

„Pozvala jsem pěstounky, aby se společně se mnou účastnily jednání u kulatého stolu, kde jsme právě řešili financování a další úskalí pěstounské péče, ať už se jedná o pěstounství přechodné nebo trvalé. Každý to vidí samozřejmě ze svého úhlu pohledu, jak pěstouni, tak zástupci dětských domovů pro děti do tří let,” dodala hejtmanka.

S lidmi ještě diskutovala o podpoře stolního tenisu v Chebu a Františkových Lázních nebo o možnosti příspěvku pro mažoretky z Kynšperka nad Ohří. Na další setkání s hejtmankou Karlovarského kraje lze zavítat na krajský úřad ve středu 24. května od 14 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám