Hlavní obsah

Den první pomoci si pro své návštěvníky připravila ostravská zoologická zahrada

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohlédnout si vybavení zdravotníků a sami si prakticky vyzkoušet zásady první pomoci budou mít návštěvníci možnost ve středu 8. května. Ostravská zoologická zahrada si totiž již po několikáté pro návštěvníky připravila Den první pomoci.

Foto: ZOO Ostrava

Den první pomoci

Článek

V areálu zoo budou mít zájemci mezi 11. a 16. hodinou možnost zhlédnut ukázky poskytování první pomoci u namaskovaných figurantů a na figurínách a rovněž si sami prakticky vyzkoušet, jak ošetřit zraněného, jak provést masáž srdce či jak zafixovat zlomeninu a podobně.

Nahlédnout budou moci i do vozu záchranného týmu a prohlédnout si vybavení zdravotnické záchranné služby. Na místě bude rovněž probíhat měření krevního tlaku a množství cukru v krvi. Děti se mohou těšit na drobné dárečky v podobě reflexních přívěsků nebo omalovánek.

Akce se opět uskuteční ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného kříže v Ostravě, respektive členy Humanitární jednotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám