Hlavní obsah

Den otevřených dveří hostilo oddělení Gynekologie a porodnictví v Městské nemocnici Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní den porodních asistentek letos připadl na čtvrtek 5. května. Porodní asistentky Městské nemocnice Ostrava u této příležitosti uspořádaly slavný Den otevřených dveří. Mezi 15.30 až 18.30 hodin dorazilo na dvě stovky návštěvníků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava. 5.5.2016. Mezinárodní den porodních asistentek. Městská nemocnice Ostrava.

Článek

O zájemce z řad maminek a tatínků se po skupinkách staralo sedm porodních asistentek. Jedna z nich Karin Masná, podrobně vysvětlila, co se bude dít, až...

Jedna ze skupinek prošla přijímací kanceláří, vyšetřovnou, standardním pokojem. Pro mnohé, zvláště tatínky, byly zajímavé tři porodní boxy, kde se podle Karin Masné odehrávají porody, které probíhají za dozoru porodních asistentek, ale výhradně v režii maminky, která si sama udává rytmus a polohu při porodu, vše další řídí budoucí potomek.

V případě náročného a těžkého porodu je maminka převezena na zvlášť vybavený porodní sál, kde vše probíhá za dozoru lékaře.

Po porodu maminka odchází na pokoj šestinedělí. Oddělení nabízí tří nadstandartní pokoje v ceně za jednu noc 750 korun. Další pokoje jsou dvojlůžkové, výjimečně v třílůžkové.

Aby si tentokrát "maminky s bříškem " odpočinuly od lékařských rad paní Karin, uvedla pár "veselých historek z natáčení", tentokrát o stavu a chování nejmladších, mladých, ale také zkušených tatíncích.

Podle staniční sestry porodního sálu a intermediální péče Mgr. Renáty Dobranské se od začátku roku 2016 narodilo 518 dětí. Konstatovala, že v jejich zařízení Městské nemocnice Ostravy se maminkám líbí a o porody u nich je velký zájem.

Při oslavách Mezinárodního dne porodních asistentek k organizaci přispěly formou workshopů i sponzorské firmy, které sponzorují předporodní kurzy a edukační práci.

„Akce byla příjemná, pohodová, prezentace firem byla na vysoké úrovni. Je třeba poděkovat všem našim porodním asistentkám, které obětovaly své osobní volno na tuto akci,” konstatovala Renáta Dobranská.

„Den otevřených dveří u nás na oddělení Gynekologie a porodnictví Městské nemocnice Ostrava proběhl tak skvěle, že z něj uděláme tradici,” dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám