Hlavní obsah

Den Ohře potěší přátele řeky, vodáky i milovníky dobrého piva

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotu plnou zábavy, muziky, tance a dobrého piva si užijí návštěvníci tradičního Dne Ohře v Kynšperku nad Ohří. Ani letos nebude chybět oblíbený vodácký závod, prohlídky pro veřejnost na přehradě Horka či hudební večer s country muzikou.

Foto: Milan Hloušek

Den Ohře se koná na prostranství u kryté dřevěné lávky v Kynšperku nad Ohří.

Článek

Setkání přátel řeky, přírody a vyznavače vodáckého sportu se jako obvykle koná na prostranství u kryté dřevěné lávky pro pěší. Odpolední zábava tu začíná ve 14 hodin.

„Do letošního vodáckého závodu O pohár Povodí Ohře se přihlásilo nejvíce lodí v historii konání této akce. Jsme rádi, že nám lidé zachovávají přízeň a baví je sjíždět tuto překrásnou řeku,“ prohlásil pořadatel Dne Ohře Miroslav Volf.

Lodě vyplouvají ve 14 hodin z Tršnic a poplují přes Nebanice až do Kynšperka nad Ohří, celkem tedy 18 kilometrů. Až dorazí do cíle, bude program v plném proudu. K dobré bude hrát skupina Relax a od 17 hodin se publikum může těšit na hudební překvapení.

„Pozvali jsme kapelu přestavující žánr, který na Dni Ohři ještě nezazněl, ale i tak může nabídnout řadu krásných lidových písniček o vodě a pivu,“ usmál se pořadatel.

A jelikož se slavnost k uctění řeky koná v Kynšperku nad Ohří, ochutnají návštěvníci chmelový nektar z místního pivovaru. „Ačkoli nejsem pivař, tak mi Kynšperský zajíc chutná. Jsem velice rád, že zde budeme moci přestavit tento skvělý regionální produkt,“ podotkl Miroslav Volf.

„Jelikož očekáváme teplé počasí, bude na čepu světlá desítka, aby to lidičky hned nezlomilo. Děti si naopak pochutnají na točených limonádách s příchutí maliny a kiwi,“ doplnil ředitel Kynšperského pivovaru Radek Vomočil.

Večer vzplane vatra a od 18 hodin vypukne taneční country večer v podání chebské kapely Parťáci. Den Ohře završí slavnostní ohňostroj, který ozáří noční oblohu ve 22 hodin. „Tuto akci pořádáme, jelikož jsme přesvědčeni, že se lidé mají na řece veselit a projevit jí úctu. Ona si to zaslouží,“ uzavřel Volf. 

Den Ohře se koná od 14 hodin v sobotu 26. července v Kynšperku nad Ohří. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám