Hlavní obsah

Den čínského bojového umění Kung Fu chystají v Brně

Novinky, Jan Rouzek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínské bojové umění Kung Fu zná téměř každý z akčních filmů. Na konci února budeme mít možnost shlédnout v Brně exhibiční vystoupení desítky Kung Fu škol z České republiky a Slovenska. Hlavním hostem bude Velmistr Lam Chun Sing z Hongkongu.

Foto: Jan Rouzek

Velmistr Lam Chun Sing

Článek

Kung Fu je tradiční Čínské cvičení pro zdraví a sebeobranu s mnohasetletou tradicí. Existují desítky různých stylů a linií; na exhibici se představí zástupci severních i jižních Shaolinských škol, relaxační Tai Ji (Tai Chi), školy trénující moderní, akrobatické i závodní Kung Fu. Celkově se představí více než 80 vystupujících od malých dětí až po „dlouholeté praktikanty“.

Trénink Fung fu

Trénovat Kung Fu – to jsou desítky hodin potu a dřiny, odříkání a občas i bolesti. Na oplátku trénink nabízí zlepšení fyzické kondice, zvýšení sebevědomí, naučíte se bojovat či bránit se, relaxovat, získáte nové přátele a kamarády. Bojová umění vyžadují a rozvíjejí disciplínu, houževnatost a chuť na sobě pracovat, což jsou atributy dnes velmi ceněné v jakékoliv oblasti lidské činnosti.

Exhibice Kung Fu

Akce se koná na počest návštěvy velmistra Lam Chun Singa, který opět po roce navštíví svou Kung Fu školu v Brně. „U příležitosti jeho návštěvy pořádáme krom exhibice i tréninkové semináře a soukromou výuku pro cvičence z celé České republiky“ uvedl Jiří Holáň, hlavní organizátor a vedoucí brněnské školy Hung Gar Kung Fu.

Mistr Lam se narodil před 60 lety v Hongkongu do rodiny bojovníků, kteří si po generace předávali znalosti bojového umění Kung Fu. S náročným tréninkem začal v 7 letech a neustal ani dnes, kdy jezdí po světě a vyučuje žáky rodinnému Kung Fu umění.

Exhibice se koná 26. února od 17.00 hodin ve sportovní hale Sokola Brno I, Kounicova ulice 22.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám