Hlavní obsah

Démonický kytarista Richie Kotzen zahraje ve Zlíně

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci turné k aktuálnímu albu 24 Hours dorazí 14. března fenomenální americký kytarista, zpěvák a skladatel Richie Kotzen do zlínského Golem Clubu. Jako předskokani vystoupí kapela Porn Queen

Foto: Petr Hejna
Článek

Uvedené, z bohaté Kotzenovy diskografie poslední album 24 Hours, vyšlo v den magického data - 11. 11. 2011. Richie Kotzen je u českého publika oblíbený a od roku 2008 se k nám pravidelně vrací. Poprvé však letos zjara zavítá do valašských končin.

Hudební kariéra Richie Kotzena se vyvíjela obdobně, jako u mnoha jiných vynikajících muzikantů - od ranných počátků talentovaného sedmiletého chlapce přes nástup na profesionální dráhu v osmnácti letech po účast v rockových kapelách jako Poison a Mr. Big.

Významná a Kotzenův široký záběr potvrzující je jeho spolupráce s mistrem baskytary i kontrabasu Stanley Clarkem v projektu Vertú, kde na bicí hrál další vynikající jazzman bubeník Lenny White. Nahrával například s Gregem Howem a Gene Simonsem.

Hlavní realizace Kotzenovy skladatelské invence je patrná z nespočtu jeho sólových alb. Koncertní provedení jsou plná  živelné nespoutanosti, ať se jedná o vystoupení na velkých festivalech po osobní kontakt poskytující koncerty v klubových prostředích. Repertoár Richieho Kotzena je směsí rocku, blues, soulu, stavící na silných melodiích a procítěných sólech.

Koncert začne ve 20.00 hodin na adrese Golem Club, náměstí Práce 1099, Zlín. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám