Hlavní obsah

Dejvický den dřeva

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu od 10 do 16 hodin se na Stanici techniků DDM hl. m. Prahy v Podbabě uskuteční třetí ročník rodinné akce Dejvický den dřeva.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

„Děti rády staví, ale mají k tomu málo příležitostí,“ říká učitel dřevodílny Stanice techniků Jan Pícha. Dejvický den dřeva a řemesel, který pořádá už třetím rokem Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy, tuto příležitost nabízí. Školní děti mohou uplatnit své dovednosti při stavbě dřevěné roubené chatky kryté šindeli před budovou Stanice techniků.

Na akci budou děti, které navštěvují kroužek dřevodílny, začínat výrobou modelu chatky ve zmenšeném měřítku v dílně. Seznámí se s jednotlivými součástmi chatky a při stavbě ve skutečné velikosti už budou vědět, kam jednotlivé díly umístit. Venku se k nim pak mohou přidat další děti a rodiče z řad návštěvníků.

Vyzkoušet si mohou i hoblování dřeva, práci s pořízem, řezbu řezbářskými dláty a mohou si vyrobit drobné hračky ze dřeva. Součástí akce je také výstava hraček, které si děti s pomocí rodičů zhotovily v kroužcích dřevodílny.

Pokud příchozí některé práce zaujmou, mohou kdykoli bez ohlášení během školního roku vybraný kroužek navštívit a zúčastnit se práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám