Hlavní obsah

Děčínský zámek nabízí speciální dětské prohlídky

Novinky, František Šuman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevíte kam s dětmi o jarních prázdninách? Děčínský zámek pro ně nabízí speciální prohlídky.

Foto: Miloš Vavřička, Zámek Děčín, p. o.
Článek

Pokud jste při návštěvě památek měli někdy pocit, že hrady a zámky nejsou pro menší děti, pak jste určitě ještě neabsolvovali dětskou prohlídku na děčínském zámku. Ta je totiž ušita dětem doslova na míru.

Malý návštěvník zde není vnímán jako doprovod dospělého, ale právě naopak. Hlavní pozornost je věnována dětem, dospělí jen pomáhají či napovídají. Děti a jejich doprovod také nevede po zámku klasický průvodce, nýbrž opravdová komtesa, která se zde zřejmě nějakým kouzlem objevila z první poloviny 19. století. Proto může děti vzít na cestu proti proudu času.

Malí návštěvníci během ní nejen poslouchají a dívají se, ale na některé předměty si mohou i sáhnout, vyzkoušet je a dokonce i ochutnat. Děti si ovšem se všeho nejraději hrají, a proto se celou prohlídkou jako červená nit vine zajímavé pátrání po skrytých indiciích a vzkazech, které po sobě zanechaly zámecké děti. A co čeká na konci? Tajemství, které se všichni dovědí až v poslední komnatě prohlídky.

Dětský program nabízí děčínský zámek pouze o prázdninách. Ovšem nikoli jen o velkých letních, nýbrž v průběhu celého roku. A tak i letos budou dětské prohlídky v Děčíně probíhat také o jarních prázdninách okresu Děčín, tj. ve dnech 22. února – 2. března.

Z provozních důvodů není možné je nabízet po celý den, proto jsou stanoveny dva pevné termíny, a sice v 11:15 a v 14:45. Místa v prohlídce si lze i předem rezervovat na webových stránkách zámku www.zamekdecin.cz. Program je určen především pro děti ve věku od 4 do 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám