Hlavní obsah

Davisův pohár je ještě chvíli k vidění v ostravské Multifunkční aule Gong

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ostravské Multifunkční aule Gong je právě dnes, ve čtvrtek 20. prosince, ještě do 20 hodin k vidění Davisův pohár, který letos po úctyhodném výkonu vybojovali čeští tenisté. K vidění je zde také pohár Fed Cupu.

Foto: Josef Zajíc

Davisův pohár, který získali čeští tenisté v roce 2012 a také v roce 1980.Vedle pohár Fed Cupu 2012. Multifunkční hala Gong. 20.12.2012

Článek

Davisův pohár, který letos po úctyhodném výkonu vybojovali čeští tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych (a s nimi v týmu ještě Minář a Rosol) mohou ve čtvrtek 20. prosince do 20 hodin spatřit na vlastní oči zájemci, kteří se dostaví do Multifunkční auly Gong v Dolní oblasti Vítkovice.

Vystavení trofeje z masivního stříbra je příležitostí, jak si připomenout historický úspěch Čechů ve slavném turnaji. Vedle Davisova poháru, který je vyroben ze stříbra, váží 105 kg a je přes jeden metr vysoký, je vystaven i Pohár Fed Cupu (ženská tenisová soutěž do roku 1995 nazývaná Pohár federace). Ten letos získaly tenistky Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.

Tým mužů Davisova poháru byl ve středu 19. prosince vyhlášen v rámci ankety Sportovec roku 2012 na prvním místě v kolektivech. Ženy, vítězky Fed Cupu, obsadily druhé místo.

Návštěvníci, hodlající zhlédnout oba poháry, mohou pak ještě navštívit výstavu architekta Josefa Pleskota s názvem Cesty, nebo si prohlédnout obří plátno Zavraždění sv. Václava.

Od 21. hodin se ve velkém sále Multifunkční haly Gong koná Koncert proti konci světa, v rámci něhož mj. vystoupí Buty, Mňága a Žďorp, Xindl X nebo Charlie Straight.

Do Dolní oblasti Vítkovice k Multifunkční hale Gong je možné se dostat tramvajemi č. 1 a 2 a vystoupit na zastávce MHD Vítkovice, vysoké pece. Výstava "salátové mísy" je přístupná zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám