Hlavní obsah

David Huf rozhýbe Ladronku na druhém ročníku Běžím s AVL

Novinky, Eva Fryšarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahřátí před sportovní aktivitou je velmi důležité, ví organizátoři běžeckého závodu a happeningu, který se koná pod názvem Běžím s AVL v sobotu 27. září v parku Ladronka v Praze 6. Účastníky před tím, než se postaví na startovní čáru, rozcvičí fitness trenér David Huf.

Foto: Jiří Částka

David Huf běžcům ukáže, jak se správě rozcvičit.

Článek

Součástí akce je rodinný běh dlouhý 4,2 kilometru a soutěžní běh měřený čipovou časomírou v délce 10 kilometrů.

„Před každým pohybem, běh nevyjímaje, je tělo potřeba připravit,“ říká mistr Evropy a mistr světa ve sportovním aerobiku David Huf.

„U hobby běhu, jakým Běžím s AVL je, se zaměříme hlavně na dolní končetiny a pletenec ramenní. Půjde o lehké protažení svalstva s důrazem na kotníky a ramena,“ popisuje Huf.

Podle něj je chyba stoupnout si na start zastudena. Rozcvičení před během jednak zahřeje, zvýší tepovou frekvenci, ale i navodí správnou sportovní náladu.

„Ti, co poběží na čas, se ale nejspíš rozcvičí sami. Už mají své oblíbené cviky a potřebují zase trochu jiné zahřátí než ti, co poběží pro radost,“ míní fitness trenér Huf.

Sám se v sobotu 27. září na Ladronce postaví na start závodu Běžím s AVL. Plánuje se svým sedmiletým synem okusit rodinný běh v délce 4,2 kilometru. „Za pětadvacet šestadvacet minut bychom mohli být v cíli,“ odhaduje David Huf.

Odborník na zdravý životní styl David Huf je jedním z ambasadorů Běžím s AVL. Kromě něj se účastníci na trati potkají s volejbalovým reprezentantem Jiřím Popelkou či mistrem ČR v beachvolejbale Martinem Tichým.

Běžecký závod, který organizátoři nazývají spíš běžeckým happeningem, se v Praze na Ladronce koná letos podruhé. Přihlášení je možné na www.praha.bezimsavl.cz a možné bude také v den závodu na místě od 8 hodin do 9.40 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám