Hlavní obsah

Darujte nepotřebné věci potřebným lidem, uděláte dobrý skutek

Novinky, Petra Kučerová

Stejně jako v minulých letech i letos se Diakonie Uherské Hradiště aktivně zapojí do jedné z největších celorepublikových sbírek s názvem Nepotřebné věci potřebným lidem, kterou pravidelně pořádá Diakonie Broumov.

Foto: Petra Kučerová

Diakonie Broumov pořádá jednu z největších celorepublikových sbírek na podporu potřebných, pravidelně se do ní zapojuje i Diakonie Uherské Hradiště

Článek

Sbírka ošacení a dalších praktických věcí se uskuteční ve dnech 22. až 24. dubna (vždy od 8 do 17 hodin) a sběrným místem se stane sídlo Diakonie Uherské Hradiště, Na Stavidle 1266 (Stará Tenice, budova bývalé mateřské školy, naproti školicího svářečského střediska WELDING).

Darovat je možné:

letní a zimní oblečení (dámské, pánské, dětské)

lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, látky (minimálně 1m2)

domácí potřeby (nádobí bílé i černé, skleničky - vše nepoškozené)

peří, péřové a vatované přikrývky, polštáře a deky

obuv (pouze nepoškozenou, páry svázané nebo spojené gumičkou, aby se boty neztratily)

Darovat není možné:

ledničky, televize, počítače a jinou elektroniku, matrace, koberce (z ekologických důvodů)

nábytek, jízdní kola a dětské kočárky (ty se transportem znehodnotí)

znečištěný a vlhký textil (musíme jej nechat na vlastní náklady zlikvidovat)

„Prosíme všechny dárce, aby nám darované předměty přinesli zabalené do igelitových pytlů nebo krabic tak, aby se transportem nepoškodily a jejich pomoc se skutečně dostala k potřebným,“ připomíná ředitelka Diakonie Uherské Hradiště Zuzana Hoffmannová.

Získané věci budou následně odeslány do Diakonie Broumov, kde se do jejich zpracování a třídění zapojí asi padesátka lidí z okraje společnosti, kteří se tak připravují na vstup do vlastního pracovního života. Pracovní programy významným způsobem přispívají k poskytovaným sociálním službám. Po zpracování jsou darované věci předány potřebným.

Reklama

Výběr článků

Načítám