Hlavní obsah

Daruj krev s festivalem Jeden svět

Novinky, Dana Lipovská

Udělat dobrý skutek a ještě k tomu vyhrát vstupenky na filmové projekce festivalu Jeden svět mohou zájemci ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně. Stačí do 25. března přijít do odběrového centra Krevní banky, zapojit se podpisem a sdílet odsud fotku na sociálních sítích s #darujsjednimsvetem.

Foto: archiv FNUSA

Jakub Groman při darování krve s festivalem Jeden svět.

Článek

Každou středu bude vylosován jeden výherce dvou festivalových vstupenek. Vybírat se bude vždy ze všech zúčastněných, takže ti, kteří darují už ze začátku akce, budou mít větší šanci na výhru i pestřejší výběr festivalových projekcí.

Odběrové termíny jsou standardně v pondělí a středu od 6:15 do 9:45, prvodárci mohou přijít i bez objednání. Další informace o odběrech na www.fnusa.cz.

„Akci Daruj krev s Jedním světem pořádáme už podruhé a jsme moc rádi, že letos můžeme propagovat nejen dárcovství krve jako takové, ale i nové odběrové centrum ve Fakultní nemocnici u sv. Anny. Teď už se nikdo nemůže vymlouvat na to, že je pro něj darování nedostupné,” řekl hlavní koordinátor brněnského festivalu Dan Petrucha, který krev sám pravidelně daruje.

V minulém týdnu do odběrového centra FNUSA zavítali již první dárci, mezi nimi také Jakub Groman: „Nikdy dříve jsem krev nedaroval, byla to pro mě tedy premiéra a i přes mírnou nervozitu vše proběhlo hladce a překvapivě rychle. Personál odběrového oddělení byl velmi milý a ochotný, což dopomohlo k celkově příjemné atmosféře,” okomentoval s úsměvem svůj první odběr v životě.

Reklama

Výběr článků

Načítám