Hlavní obsah

Dárky dětem v nemocnici předali ostravský primátor a jeho náměstek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 23. prosince dopoledne navštívili dětské oddělení Městské nemocnice v Ostravě primátor města Ostravy Tomáš Macura a jeho náměstek Michal Mariánek, aby malým pacientům předali vánoční dárky.

Foto: Josef Zajíc

Městská nemocnice Ostrava. Dětské oddělní 23.12.2015. Primátor Tomáš Macura předává vánoční dárek.

Článek

Jako každoročně i letos 23. prosince navštívil dětské oddělení Městské nemocnice v Ostravě primátor města Ostravy Tomáš Macura a náměstek primátora Michal Mariánek, aby malým pacientům předali vánoční dárky a popřáli brzké uzdravení.

Návštěvu po oddělení doprovázel Josef Grochol, ředitel Městské nemocnice v Ostravě, primářka oddělení MUDr. Alice Nogolová spolu s vrchní sestrou Mgr. Janou Šadibolovou.

„Máme zde tři oddělení, malé děti od tří měsíců do 6 let, kterých se právě léčí osm. Na oddělení zpravidla zůstávají s dětmi jejich rodiče po celou dobu léčby. V současném počasí máme děti převážně s bronchitidou (zánět průdušek), laryngitidou (zánět hrtanu) a dalšími onemocněními dýchacích cest,” informovala o pacientech vrchní sestra Mgr. Jana Šadibolová

V oddělení pro starší děti od 6 do 18 let je v současné době hospitalizováno pět dětí. Na oddělení intenzivní péče jsou tři děti, z nichž jeden malý pacient půjde již domů.

„Snažíme se, aby co nejvíce dětí bylo na Vánoce propuštěno domů v takovém zdravotním stavu, aby se k nám již nemuseli vracet, tedy doléčené pacienty,” dodala vrchní sestra.

„Abychom nemuseli přijímat v průběhu Vánoc nové pacienty, přejeme všem klid a pohodu. Rodiče by měli mít přehled, kde mají uložené čistící prostředky, léky, ostré předměty a ty starší by měli poučit o nebezpečí při zacházení se zábavnou  pyrotechnikou,” dodala primařka dětského oddělení MUDr. Alice Nogolová.

Související témata:

Výběr článků

Načítám