Hlavní obsah

Dárek k MDŽ? Ve Zlíně mají odpověď: zdarma do muzea

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně se poprvé ve své historii rozhodlo pro zajímavou oslavu svátku Mezinárodního dne žen – v úterý 8. března nabídne ženám všech věkových kategorií volnou prohlídku výstav.

Foto: Blanka Kovandová

Pro ženy bude zdarma i vstup do Obuvnického muzea

Článek

„Chceme ukázat, že svátek, který byl za totality hodně zprofanovaný, se dá prožít apoliticky a hezky. Proto nabízíme ženám všech věkových kategorií prohlídku našich expozic právě na MDŽ zdarma,“ vysvětlil Antonín Sobek, ředitel Muzea jihovýchodní Moravy Zlín.

A co je tedy součástí lákavé nabídky? Největším tahákem výstavních síní zlínského zámku je určitě nejnovější expozice Pátrání po místě, která představuje Zlín a jeho zákoutí z neobvyklých úhlů pohledu a pro děti i hravé dospělé je součástí výstavy řada zajímavých úkolů.

Velmi povedená je i výstava fotografií Michala Girgela: Voda poetická, která je instalována na spojovací chodbě zlínského zámku. A návštěvu si zaslouží i stálé expozice - S inženýry Hanzelkou a Zikmundem pěti světadíly nebo Zlínské filmové studio od reklamy k tvorbě pro děti.

Zdarma na prohlídku v tento den zve ženy i Obuvnické muzeum, sídlící v bývalé vstupní bráně do továrního areálu. „Ze zámku mohou dámy přejít rovnou k nám a potěšit se kromě unikátních kousků obuvi i aktuální výstavou s názvem Správná kabelka pro správnou chvíli, která představuje unikátní kolekci luxusních kabelek z reptilií, ale i kabelky z lýka, textilií nebo plastů. Doplňky ženy nikdy nepřestanou zajímat,“ pozvala vedoucí Obuvnického muzea Miroslava Štýbrová.

„Všechny dnešní maminky, babičky, tetičky žijí ve velmi rychlém kolotoči zaměstnání a péče o rodinu a své blízké. Věříme, že klidná prohlídka zajímavých výstav a následně třeba návštěva nějaké cukrárny nebo kavárny, by mohla ze všedního úterý udělat nevšední, příjemný den,“ dodala vedoucí obchodního oddělení muzea Milena Dvořáková.

Muzeum jihovýchodní Moravy má ve všední dny otevřeno denně mimo pondělí od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám