Hlavní obsah

Dana Batulková a Jan Onder byli tanečními hosty v Bakově nad Jizerou

Novinky, Monika Čapková

V pátek 28. února se v sále Radnice v Bakově nad Jizerou konalo taneční představení několika žánrů. Akci moderoval Jan Stinka a z velké části ji připravil Luboš Brodský.

Foto: Michal Horvát
Článek

První se představil dětský folklorní soubor Kominíček. Malé děti předvedly, co se učí každý pátek na svých zkouškách a ti větší, co už dětským letům odrostly, a však dospělí ještě úplně nejsou, ukázaly, kam až se dá i s folklorem dostat. Svižné moravské tance se líbily všem.

Následovala vložka především děvčat a děvčátek zabývajících se zumbou a také tak trochu břišními tanci. Velmi působivé bylo vystoupení s paličkami a velkými gymnastickými míči. Poté už parket patřil vyloženě společenskému tanci, ať už standardnímu či latinsko-americkému.

Tuto taneční oblast představili tanečníci všech věkových kategorií. Ať už těch začínajících či těch, co už se tanci nevěnují až tak pravidelně a poctivě. Všichni tanečníci obdrželi "zlaté" medaile, ale rozhodně uvítali, že jsou čokoládové.

Závěr páteční taneční galapřehlídky, uspořádané jako vzpomínka na patnáctileté trvání místního tanečního klubu Rytmus, obstaraly hvězdy Star Dance. Nikoho by nenapadlo, že se na malém městě objeví osobnosti jako Honza Onder a Dana Batulková.

Pořadatelům se do poslední chvíle dařilo utajit jména tanečního páru, který bude zastupovat právě Star Dance. Název akce totiž zněl Star Dance aneb Když děti tančí. S dětmi byl spojen i výtěžek z dobrovolného vstupného, který činil bezmála 4500 Kč a putoval do dětského domova při Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi.

Po skončení dvouhodinového tanečního maratonu se všichni zájemci mohli se známou herečkou a tanečním mistrem vyfotografovat a nebyli odmítnuti ani při žádosti o podpis. Pořadatelé a někteří účinkující si pak už v klidu při kávě a milém posezení pochutnali na vynikajícím dortu z Cukrárny za rohem v Mnichově Hradišti, který byl samozřejmě taneční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám