Hlavní obsah

Dalibor rozezní dům zbrojnošů na Svojanově

Novinky, Květa Korbářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcholem návštěvnické sezóny na hradě je adventní koncert. Nejen sváteční tóny se ponesou památkou už tuto sobotu.

Foto: Květa Korbářová

Turistickou sezonu na hradě Svojanov ukončí adventní koncert v podání pěveckého sdružení Dalibor ze Svitav.

Článek

V sobotu 10. prosince, dvě hodiny po poledni, se domem zbrojnošů rozezní sváteční tóny. Dárkem pro příznivce hradu Svojanov a milovníky historie bude vystoupení svitavského pěveckého sdružení Dalibor.

Zpěváci pod vedením sbormistryně Miroslavy Ducháčkové představí sborové skladby různých stylů i epoch, tedy jak z doby předklasické, klasicismu, romantismu, či z 20. století, české i světové, skladby Smetany, Dvořáka, Wagnera, sbory z oper, ale i úpravy lidových písní, spirituály, církevní a světskou sborovou tvorbu.

Koncerty v podání pěveckého sdružení Dalibor jsou vždy velkým zážitkem, ať už tito umělci zpívají v koncertních sálech nebo v kostelech. Dalibor je známý nejen v České republice. Vystupuje po celé Evropě, úspěšný je také na přehlídkách a festivalech v zahraničí. Na svém kontě má ocenění z mezinárodních soutěží a festivalů. 

Přijeďte si v předvánočním shonu odpočinout a svátečně se naladit. Nebude chybět ani pravý hradní punč. Návštěvníci nepřijdou ani o adventní prohlídky interiérů s vánoční výzdobou a vyprávěním o zvycích.

Hrad Svojanov nabízí jedny z posledních příležitostí v letošním roce. Adventní prohlídky jsou připravené ještě na neděli 11. prosince, a to od 10 hodin. Po 17. hodině se pak brány hradu pro letošní rok uzavřou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám