Hlavní obsah

Ďábelský víkend určil semifinálové dvojice v dorostu. Play off postrádá favorita

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perný víkend, který rozuzlil dlouho očekávané otázky. Dorostenci měli o uplynulém víkendu opravdu napilno. Sobotní dohrávky a nedělní desáté kolo rozhodly, že vítězem základní části nejvyšší korfbalové soutěže se stal Náchod.

Foto: Jan Pařík

České Budějovice (v zeleném) kosí před vyvrcholením dorostenecké extraligy zranění.

Článek

Ten v semifinále změří síly se čtvrtým Brnem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří druhé České Budějovice a Prostějov. Play off, které startuje už příští víkend, nemá vyloženého favorita. První čtyři týmy dělilo jen šest bodů, vyvrcholení soutěže tak slibuje napínavou podívanou.

DOHRÁVKY V BRNĚ

Ze sobotních dohrávek v Brně vyplynul nejdůležitější fakt v podobě toho, že Brno si výhrou nad Českými Budějovicemi definitivně pojistilo postup do semifinále na úkor Šenova.

Budějovice letos provází velká smůla. Ve druhém utkání proti Brnu se jim totiž zranila další opora Aneta Botková, která má nejspíš naštípnutou lýtkovou kost. Jihočeši i tak v sedmi dokázali utkání dovést k remíze 16:16.

Nový Lískovec k plánovaným dohrávkám vůbec nenastoupil.

6. kolo:

Brno KK Nový Lískovec U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 0:7 (kontumace)

7. kolo:

České Budějovice KCC Sokol U19 - Brno KK Nový Lískovec U19 7:0 (kontumace)

Brno KK U19 - České Budějovice KCC Sokol U19  15:14

9. kolo:

Brno KK U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 16:16

10. KOLO V PROSTĚJOVĚ

V Prostějově se utkaly tři nejlepší celky v tabulce a ze vzájemných duelů vyšel nejlépe Náchod, který vyhrál obě střetnutí a po zásluze tak vybojoval titul po základní části. Nejprve si se štěstím poradil o koš s domácími hráči, s oslabenými Českými Budějovicemi už to měl jednodušší.

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „Zklamaní jsme úplně z jiných věcí, než z toho, že jsme neskončili první. Nevím, jestli je to karma, nebo osud, ale naše malá krokodýlí armáda je rozložená. Máme tři zraněné, kteří se těžko dají do kupy. Do semifinále asi nastoupíme v sedmi, nedej bože v šesti. Máme sice dvě nové hráčky, ale ještě ani nemají registračku a byli na pár trénincích. To je na dorosteneckou extraligu málo.“

Prostějov SK RG U19 - SK Plhov Náchod U19 23:24

SK Plhov Náchod U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 18:9

Prostějov SK RG U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 15:12

10. KOLO V HAVÍŘOVĚ (pořadatel Šenov)

V Havířově už o nic nešlo. Domácí Šenov byl už mimo hru o semifinále a i Brno už mělo čtvrtou příčku jistou. Před bojem s Náchodem však Brňané nepohrdli kvalitním tréninkem a rozlučku se sezonou domácím řádně znepříjemnili, když slavili výhru 18:10.

Šenov KC-ZŠ U19 - Brno KK U19 10:18

Brno KK Nový Lískovec U19 - Brno KK U19 0:7 (kontumace)

Šenov KC-ZŠ U19 - Brno KK Nový Lískovec U19 7:0 (kontumace)

Tabulka po základní části:

1. Náchod             28

2. Č. Budějovice   25

3. Prostějov          24

4. Brno                 22

5. Šenov              17

6. Nový Lískovec   4

Reklama

Výběr článků

Načítám