Hlavní obsah

Cyklus komorních koncertů ve Vsetíně již dnes zahájí vokální projekt Sí, Amores

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Mramorovém sále Zámku Vsetín dnes od 18.30 hodin vystoupí Czech Ensemble Baroque Quintet s programem Sí, Amores a jejich španělským salátem. Chybět nebude ani Bach s Mozartem. A to osobně!

Foto: Promo CEBQ

Czech Ensemble Baroque Quintet umělecky řídí Tereza Válková (zcela vlevo).

Článek

Španělské Ensalády madrigalové formy od Matea Flechy splňují všechny parametry zábavného, nápaditého a přitom vysoce artificiálního programu, který zazní na Zámku Vsetín ve stylové interpretaci pětičlenného vokálního ansámblu. V úvodu vystoupí Andreas Wandrol, žák ZUŠ Vsetín ze třídy Tomáše Valůška.

Slovo „Enselada" znamená v doslovném překladu „salát" a s nadsázkou tak poukazuje na fakt, že tyto rozsáhlejší kompozice jsou směsí duchovních a světských témat, vokální polyfonie a rozverných líbivých tanců, španělštiny (případně portugalštiny) a latiny. „Vysoké" umění zde přechází do lidového a nápadité metaforické texty přecházejí od morálních ponaučení do nonsensových refrénů, ve kterých jsou zpodobněny zvuky bitevní vřavy, rytířského souboje nebo bouře na moři.

Úvodní koncert letošního cyklu je zároveň realizován v rámci cyklu staré hudby Bacha na Mozarta! - prvního a jediného na Moravě. Chybět tak nebudou ani skutečný Bach s Mozartem, kteří vás koncertem provedou.

Účinkují: Pavla Radostová - soprán, Tereza Válková - soprán, Lucie Netušilová Karafiátová - alt, Jakub Kubín - tenor, Jiří Miroslav Procházka - bas, Michaela Koudelková - flétny, Karel Fleischlinger - vihuela, theorba, kytara, Emil Machain – perkuse.

Doprodej vstupenek probíhá na místě před koncertem nebo online. Vstupné 180 Kč, senioři a žáci ZUŠ 90 Kč, děti do 10 let zdarma.

Další informace: www.dkvsetin.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám