Hlavní obsah

Čtyři zlaté a tři stříbrné poháry pro Trutnov

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 26. listopadu vyjeli gymnasté a gymnastky z Trutnova do Dvora Králové nad Labem, kde si to v místní Sokolovně „rozdali“ v oblastním závodě TeamGym Junior Open.

Foto: Ludmila Oravcová

Junior II

Článek

V konkurenci třinácti družstev a trií obstáli reprezentanti trutnovského Spartaku na výbornou a domů se vrátili se čtyřmi zlatými a třemi stříbrnými poháry. Mladší chlapecké trio pak vybojovalo ještě čtvrté místo.

Výsledky jednotlivých kategorií:

MINI: 1. Dračice Spartak Trutnov, 2. Tygřice Spartak Trutnov

JUNIOR I.: 1. Spartak Trutnov

JUNIOR II. – III.: 1. Spartak Trutnov

TRIO STARŠÍ: 2. Spartak Trutnov

TRIO MLADŠÍ: 1. Spartak Trutnov chlapci A, 2. Spartak Trutnov dívky, 4. Spartak Trutnov chlapci B

Teamgym je líbivější a rychlejší forma sportovní gymnastiky. Závodí se ve třech disciplínách - přeskok, akrobacie a pohybová skladba. Družstva trií a mini závodí pouze na akrobacii a přeskoku bez pohybové skladby.

Při akrobacii byla k vidění spousta přemetů, salt a dalších akrobatických prvků. Přeskok byl přehlídkou salt, salt s obraty až 720 st., přemetů i skrček. Doménou pohybové skladby je zejména sladění a souhra celého týmu při rovnovážných, skokových, akrobatický i silových prvcích.

Celé závody se odehrávají při rytmické hudbě. Jedním slovem krásná podívaná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám