Hlavní obsah

Čtveřice umělců představí své práce inspirované Vítkovickými slévárnami

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rezidenční pobyt nesoucí název INDUSTRIAL ART REZIDENCE se každoročně koná v industriálních Vítkovicích. Zázemí poskytuje společnost Vítkovické slévárny s. r. o. Vybraní umělci tvoří denně od 21. srpna a mají k dispozici svůj ateliér.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 30.8.2016. Vítkovické slévarny, s.r.o. Rezidenční pobyt čtyř umělců.

Článek

Završující název pobytu pro rok 2016 je Steel still alive. Sympózia se účastní čtyři umělci: Tonike Abuladze z Německa, Anna Szprynger z Polska, Marek Jarotta ze Slovenska a jako zástupce České republiky Lukáš Dvorský.

Všichni čtyři umělci dostali možnost poznat Vítkovické slévárny, s. r. o., porozhlédnout se po rozlehlém industriálním areálu, vidět provozy při běžné práci. Umělci si vše potřebné zaznamenali, vstřebali do svých uměleckých záměrů a vytvořili postupně skulptury, sochy obrazy a objekty.

„Vybraní umělci mají k dispozici svůj vlastní ateliér s veškerým potřebným materiálem ve skladu modelů a prostory ve sběrně barevných kovů včetně materiálu, který je plně k dispozici pro vytváření plastik,” vysvětlila Zuzana Kulhánková, manažerka INDUSTRIAL Gallery Ostrava.

Rezidenční pobyt vyvrcholí jednodenní prezentací tvorby vytvořené během tohoto pobytu 30. srpna v 18.00 hodin v INDUSTRIAL Gallery na zahradní ulici č. 10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám