Hlavní obsah

ČSAD Havířov vítězem dopravní obslužnosti na Hlučínsku

Novinky, Michal Birkáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní společnost ČSAD Havířov a. s. od 14. června začala jezdit na Hlučínsku. Společnost, která se stala vítězem tendru dopravní obslužnosti vypsaným Moravskoslezským krajem, bude autobusovou dopravu v oblasti smluvně zajišťovat do roku 2030.

Foto: Michal Birkáš

Flotila Scanií nasazených v oblasti Hlučínska

Článek

Na 10 obsluhovaných pravidelných linek dopravce nasadil 32 nízkopodlažních vozidel s ekologickým pohonem na stlačený zemní plyn, přičemž nasazená vozidla nabídnou cestujícím krom celovozové klimatizace či bezdrátového připojení k internetu rovněž například USB porty pro nabíjení chytrých zařízení za jízdy a samozřejmě bezkontaktní odbavení prostřednictvím bankovní karty.

Roční nájezd na desítce veřejných linkách osobní dopravy činí 2 259 055 vozokilometrů. Součástí oblasti je i linka 555 zajišťující spojení mezi Bohumínem a Ostravou.

Získání Hlučínska společností ČSAD Havířov dále prohlubuje dominanci skupiny Transdev v Moravskoslezském kraji. Nadnárodní koncern aktuálně zajišťuje dopravní obslužnost v 10 ze 16 oblastí, na které je kraj rozdělen.

Reklama

Výběr článků

Načítám